IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2010, 00:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
8 Yaşındaki Çocuk, Sansürlenmemiş Sigara Sahnesi Yüzünden Sigaraya Başladı!




8 Yaşındaki Çocuk, Sansürlenmemiş Sigara Sahnesi Yüzünden Sigaraya Başladı!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Televizyondaki sigara ve alkol sahnelerine RTÜK tarafından uygulanan sansür tartışma konusu olmaya devam ederken, ailesiyle birlikte televizyon izlediği esnada yanlışlıkla mozaiklenmemiş bir sigara sahnesine şahit olan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ersin Özbükey'in o günden itibaren günde 1 pakete yakın sigara içmeye başlaması, RTÜK'ün söz konusu uygulamasını eleştirenlere adeta anlamlı bir yanıt oldu.
Önceki hafta televizyonda yayınlanan, sinemanın klasiklerinden Casablanca'yı ailesiyle birlikte izleyen ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ersin Özbükey (8), mozaiklenmemiş bir sigara sahnesi yüzünden neredeyse anında sigara tiryakisi oldu. Özbükey'in ailesi, bu sabah düzenledikleri basın toplantısında filmin yayınlandığı kanalı mahkemeye vereceklerini belirtirlerken, tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler:
"Hep birlikte oturmuş televizyon izliyorduk. İşte bu filme denk geldik. Gelmez olaydık! Filmi açtığımız gibi bir baktık sigara içen bir adam! Ersin'imiz gözlerini kocaman açmış bakıyor. Haklı da çocuk, hayatında ilk kez sigara içen birini gördü. Ne yapacağımızı şaşırdık tabi. Hemen kanalı değiştirdik ama artık iş işten geçmişti. O 30 saniyelik görüntü yetti evladımıza. O zamandan beri günde 1 paket içiyor, ne yaptıysak vazgeçiremedik."
"Paket Taşımıyorum!"
Ailesinin açıklamasının tersine paket almaya harçlığının yetmediğini söyleyen küçük Ersin, "Bizim okulun ordaki büfede dal satılıyor, onlardan alıyorum. Arada yolsuz kalırsam da arkadaşlardan falan otlanıyorum." açıklamasında bulundu. Sigaranın zararlarından haberi olup olmadığı sorulan Ersin "Kötü bir şey olsa filmlerdeki ünlüler de içmezdi" derken, anne ve baba Özbükey kafalarını sallayarak "İşte çocuk kafası böyle çalışıyor. Ne diyelim şimdi, gerizekalı desen o da değil." şeklinde tepki gösterdiler.
Ya Uyuşturucu Sahnesi Unutulsaydı?

Bir haftadır korkudan televizyon izleyemediklerini belirten Özbükey çifti, çocuklarının geleceği adına besledikleri endişeleri de şu sözlerle dile getirdiler: "Biz şimdi nasıl bu çocuk yanımızdayken televizyon seyredelim? Hayır mesela yarın bir baktık karşımızda birisi uyuşturucu kullanıyor. Çocuk bu sonuçta, her gördüğünü istiyor. Biz tabi kanal kadar filmin yönetmenine de kızgınız. Kendisinden de bundan sonra film çekerken daha duyarlı olmasını rica ediyoruz."
Kanal geri adım atmıyor
Olayın basına yansımasının ardından sıkıntılı günler geçiren televizyon kanalı ise bu sabah yaptığı bir açıklamayla sessizliğini bozdu. Kanaldan yapılan açıklamada, küçük Ersin'in sigaraya başlaması yüzünden duyulan üzüntü dile getirilirken, "Elbette böyle bir şeye vesile olmak istemezdik ama bize sanki çocuk da sigara içmek için bahane arıyormuş gibi geldi, günahı boynuna tabi, bilemeyiz..." denildi. Ailenin aşırı tepkisi nedeniyle zor duruma düştüklerini de belirten kanal yetkilileri "Tamam mozaik olayını atlamış olabiliriz ama oraya kocaman RTÜK işaretini koyduk +13 diye. Ersin'in yaşı +13 mü? Hayır 8. Peki 8, 13'den büyük mü? 8, 13'den küçüktür. Önce matematik öğrensinler!" sözleriyle, her şeye rağmen geri adım atmaya niyetli olmadıklarını da gözler önüne serdiler.
(quiteBlue Brüksel'den bildirdi)
ALINTI; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, cocuk, sahnesi, sigara, sigaraya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10 yaşındaki çocuk 8 yaşındaki arkadaşını vurdu Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 13:19
Sigara İçiyorsanız, Çocuğunuzun da Sigaraya Başlama Riski Yüksek DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Şubat 2012 22:12
8 Yaşındaki Çocuk, Sansürlenmemiş Sigara Sahnesi Yüzünden Sigaraya Başladı! Luis Yalan Haber 0 10 Mayıs 2010 08:49
Kapalı alanlarda sigara yasağının ardından sigara tüketimi gerilemeye başladı Angel Haber Arşivi 1 23 Eylül 2008 04:20