IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Anketimiz: Seçtiğiniz Hikaye
Doğa Bir Aşktır 1 3,33%
Mucizenin Adı Doğa 9 30,00%
Nerede O Eski Baharlar? 1 3,33%
Doğa 5 16,67%
İnsan Yanıldı 14 46,67%
Katılımcı sayısı: 30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Etiketlenen Kullanıcılar

39Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2022, 04:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
(Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödülleri Yarışması-OYLAMA-

Öncelikle yarışmaya katılan, katılmayan herkese çok teşekkür ediyor ve nisan ayının DOĞA konulu yazılarını aşağıda, hem üye arkadaşlarımızın hem de bizzat editörlerimizin oylamasına sunuyorum...

Tek Kural Var: Yarışmaya katılan kişiler kendileri haricinde bir yarışmacıya oy verecekler...

10 Nisan 23.59'a kadar bana ulaştırılan bu yazılar için oylamamız 17 Nisan Pazar günü 23.59'a kadar sürdükten sonra Pazartesi günü yarışmaya katılanlar arasından 1. olan arkadaşa
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
rankı takdim edilecektir,
2. ve 3. olan arkadaşlara da Yarışma İkincisi ve Üçüncüsü rankları sunulacaktır...

Daima YEMYEŞİL BİR DOĞA'nın kazanması temennisiyle, tüm yarışmacılara başarılar dilerim...

HİKAYELER


Yazının İsmi: DOĞA BİR AŞKTIR
Yazarın İsmi: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dengesiyle oynanmadıgı sürece varlıgını kusursuz koruyan dünya uzerindeki cennet..
En önemli mutluluk kriterlerimiz arasına doğayı almadıkça, doğa bizden çok zarar görüyor.
Kendiliğinden bir sevgi yoksa bile, farkettirilerek de bir sevgi oluşturulabilir. Doğa her şeyi ile gerçek bir şifa kaynağı... Ruhumuzu beslediğini, bizi sevince,coşkuya,huzura ama hep insanlığın iyi hallerine yönlendirdiğini asla unutmamamız gerekiyor diye düşünüyorum.
Doga hayatin huzur kaynagi varolus nedeni
belki de hayat doganin varolus nedenidir.
Bir gokyuzu, gokyuzundeki bulutlar, topragin yagmurdan sonraki kokusu,gun batiminda bulutlarin gokyuzunun burundugu renkler vs .
Tum bunlar bazen gunluk yasamda ne kadar cok seyi kacirdigimizi hep hatirlatir... Ne kadar gercek olmayan seylerle ugrastigimizi, ve nefesimizi ve enerjimizi harcadigimizi hatirlatir...
Oysaki dogadir tek basina hayat,baska hicbir seye ihtiyac yoktur...
Bir gün batiminin kokusundan baska...
Doğa bir aşktır...

...

Yazının İsmi: MUCİZENİN ADI DOĞA
Yazarın İsmi: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bize bahşedilmiş, bizlere hediye edilmiş bu ihtişamlı ekolojik sistemde yer alan canlı cansız herşeyi heybesine alan ve besleyen Doğa, sürekli olarak kendini yeniden yaratan ve değiştiren bir güce sahiptir..Doğa Allah’ın insanlara sunduğu muhteşem bir mucizedir..

Doğa festivalleri yapılıp insanlara doğanın güzelliklerini, topraktan filizlenip can bulan bitki örtüsünün bizler için önemini vurgulayan, doğa insanları ile Dersim'de Dersim'de Muzur Doğa Festivalinde tanıştım..Bir deniz aşığı insanı olarak koca ihtişamıyla karşımda duran,* Munzur Dağı'nın görselliğiyle pekişen doğanın ahengi ile ciğerime çektiğim derinden oksijenin ne büyük bir nimet olduğunu hatırlıyorum da, doğa dostlarıyla birkaç gün geçirdiğim için kendimi şanslı buluyorum..


Doğa'nın insanoğluna kırgın olduğunu, gökyüzünün bunca ruhlara küs olduğu ve* isyan perdelerinin arasından insanoğlunu izlemekte olduğunu, bitap düşmekte olan o koca ulu ÇınaR ağaçlarının hüznünü, hoyratca esen rüzgarın topraktan çıkacak olan filizlerini saklamaktan başka bir çare elinden gelmediğini, çatlamış toprak ananın ağlamakta ve insanoğlu denilen varlığın bunca şeye rağmen hala farkına varmadığına bir anlam veremediğini izlenimlerim arasında şahit olduğumda, asılda bizlere bahşedilmiş bu güzelliğin değerini bilmemekte olduğumuzu birkez daha anladım..

Doğaya ne verirseniz bizlere fazlasıyla geri dönüş yapmakta..Doğa demek yaşam demektir..Doğa demek Nefes almak demek* ve bu nefesin en kalitelisini almak istiyorsak Doğayı korumalı ve elimizden geldiğince bunu kendimize hatta gelecek nesillerede aktarım yapmalıyız..

Bencilliğimiz ile el birligiyle var iken yok ettiğimiz Doğa'nın yok oluşunu umarsızca talan etmek, kahkalar eşliğinde tasavvur dahi edemediğimiz ve izafı olmayan bir durum yaşamakta olduğunu düşünmekteyim.. Doğa'nın içinde gizli olan sihri ve zikrine varabilmek bu mozaik eşliğinde hasbihal olabilmek adına bizlerde bir adım atmalıyız ..

Hz. Mevlana der ki;
“İnsanlar ağaçlardan ders almalıdırlar
Ne üzümlerinde barınan kuşların,
Ne gölgelerinde yatan insanların,
Ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar.”

Doğa cansuyu gibidir.. Bir tablo gibi bütün benliğiyle herşeyi kucaklayan bitki örtüsüyle Raks edercesine, biz insanoğluna ihtişamını sunar.. Rab'bimin verdiği ve bu kainatta çizmiş olduğu bu ucu bucağı sonsuz nimetlere sahip çıkmalıyız..

Çam kozalaklarının kokusunu doyumsuz şekilde içinize çekin.. Filizlenen bir çiçeğin çığlığına kulak verin..Yuvalarını kurmakta olan kuşların o yuvanın değeri karşısında vermiş olduğu mücadelenin asilliğini görün..Tek bir fidanın heba olmamasına özen gösterin..Aşk ile sevda yüklü heybenizi Doğa Ana'ya da sunun.. Mutlaka size fazlasıyla geri dönüş yapacak olduğunu unutmayın..

Sükut eşliğinde bütün bunlara şahit olduğum Dersim'den ayılırken nacizhane kadim dost ve sevdiklerime iki mısra ile cevap vermeyi kendime borç bildim.. Kendi yaşam kaynağım, nefes alışımda büyük rol alan koca Karadeniz'e dönerken, binmiş olduğum arabanın camından etrafı izlerken Ruhumun derinliklerinden dökülen kelimelerin mısralara dönüşünü kara kaplı emektar defterime karalamaktaydım..

Yıllardır bir nakış gibi kendini işleyen Doğa'nın bana hissettirmiş olduğu, koca bozkırların ahenk eşliğinde bana yine gel dercesine el salladığını gördüğümdeki buruk bir tebessüm ile kalemimden dökülüveren Şiirimide bu yazıya eklemem gerektiğini düşündüm..

Şeyda bülbüleri eşliğinde etrafına bakındı kızıL saçLı kız..Papatyaların kendine özgü mistik kokusu eşliğinde, yalın ayak ruhunu okşayan Toprak Ana'nın tebessümü gibiydi uçsuz bucaksız yol aldığı patikada küçük adımlarıyla etrafına bakıyordu..


YıLdızLar diyarından bir esinti geLmekte
Oy..Benim dağLarı*hüzün*kokan
PatikaLarında ışık oLan
Seher yeLinde güLLer saçan
Yiğit SevdaLara kapı açan
Omuzunda*sevda*yükLeri taşıyan Munzur..

Yüce dağLarın Mert deLikanLısı..
RüzgarınLa savurduğun eteğinde görkeminLe durmaktasın
Bu VusLatı çaresizLiğinde..
Gecen Hüznü araLarken yıLdızLar arasında
BiLmeLisin ki..Özgür Ruhun dört mevsime eL vermekte..

Sus..Sakın ağLama..
Dökme buğuLu gözLerindeki yaşLarı..
Bak ben geLdim..
Gece yıLdızLardan saçLarıma taç takarcasına
Sabah kelebeğinin*sevdasına kucak açarsın diye..
Kin taneLerinin son buLduğu
Genç bedenLerin karanLığına ışık tutacağını biLe biLe..

Ah..Benim süsLü*sevdam..Bahtı karam..
Oysa Sen..Hırçın..Asi..Ve özgür..
Küçük bir umud iLe feryad etmektesin..biLirim..
Kara kaşLım..DeLikanLı Sevdam..
Hüznümü araLadığım gençLiğimde
Biraz Asi..Biraz da Hoyrat..
ÖLürsem biLmeLisinki
Ben vuruLdum Mert deLikanLıya.. DeLikanLı vuruLdu bu*sevdaLıya.

...

Yazının İsmi: NEREDE O ESKİ BAHARLAR?
Yazarın İsmi: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


• Nerede o eski baharlar? Diye başlıyor isek sözlerimize içimizde ki burukluğun tarifi yoksa yaşlanmışısız demektir. Çocukluğumuz da burnumuzun direklerine işleyen o kokuları özlem ile arıyor isek yaşlanırken sahip çıkamadığımızdandır. Doğa'nın belirli kanunları vardır,tıpkı insan gibi kendine bakmalı yenilenmeli. Bireyler olarak hem özlem duyup hem kılımızı kımıldatmadan birşeyleri başkasından bekleyerek geleceğe nefes olmak adına bir adım dahi atmıyor isek,ne o kokuyu hissederiz nede geleceğe temiz bir ortam bırakırız,ne de hak ederiz. Hak etmek! Yaşadığımız her yıla 1 ağaç dikecek kadar mı yoğunuz yoksa körmüyüz? Çocuklarımıza Ev,araba bankada para bırakma çabasından yılda 2 gün ara vererek gönüllü ağaçlandırma çalışmasına katılsak,ellerimiz toprağa, taşa değse can suyu dediğimiz o ilk suyu gönüllü taşısak. Çocuklarımız hem maddi hem manevi yönden güçlü olurlar. Renkleri kaybetmesek renklerimize sahip çıksak. Ünlü Kızılderili Lideri Şef Seattle'nin dönemim Amerikan Başkanına Gönderdiği Mektupta şöyle yazmıştır "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
• Umarım Şef haklı çıkmaz ve kazanan DOĞA olur.
...

Yazının İsmi: DOĞA
Yazarın İsmi: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İnsanların , tüm diğer canlı varlıkların ve cansız varlıkların yaşam alanıdır doğa . Doğanın verdiği nimetlerle insan yaşamlarını sürdürebilir . Yiyeceklerimiz , içeceklerimiz , giyeceklerimiz ve daha bir çok nimet doğa sayesinde bizlere ulaşmaktadır .
İnsanın yaşaması için son derece önemli olan doğanın kıymetini bilmek gerekir . Sular , yeşil ağaçlar ve çimenler , mis gibi kokan ve insana hayat veren tertemiz hava ... İşte doğayı oluşturan eşsiz nimetler . İnsanlar artık türlü gerekçelerle doğaya gereken önemi ve özeni göstermiyor . Daha çok para kazanma uğruna bu muhteşem güzellikler günden güne zarar görüyor . İnsanlar zararlı atıklarla havayı kirletiyor , sanayi atıklarını dökerek suları içilemez hale getiriyor . Böyle giderse yakın zamanda içerisinde yaşayabileceğimiz bir doğa kalmayacak .
Unutmamak lazım ki insanın ve tüm dünyanın varlığı doğaya bağlı . Doğa yoksa biz de yokuz . Onu kileterek aslında bindiğimiz dalı kesiyoruz ama hiçbirimiz bunun farkında bile değiliz . Çok geç olmadan doğaya hak ettiği değeri verelim ve onu koruyalım .*
...

Yazının İsmi: İNSAN YANILDI
Yazarın İsmi: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sonbaharın turuncu sarı renkleri,

Kışın serin ayazına inat masum masum düşen kar tanesi, huzur veren sessizliği,
İlkbaharın yeşiliyle, pembesiyle, sarısıyla, moruyla bezenen renk cümbüşü ve bahar yağmurları sonrasında açan gökkuşağı köprüsü

Yazın güneşin ısıtan sıcaklığı, gülümseten yüzü, deniz kenarlarında heyecan panayırı…

Doğa; bizden öncede vardı, bizden sonrada var olacak… Toprak kaç kahrı çekti yine de çekmeye devam edecek… Biz bozmaya çalışsak da o direnecek… Çünkü onu biz değil Allah yarattı…

Ama sanmayın ki ona yaptığımız nankörlük bize dönmeyecek.. O değil belki ama onu Yaratan bize hesabı çok fena ödetecek…

Oysa çok basitti gönlünü alması, temiz havasını solurken yaktığımız mangalı söndürmesi ya da etrafı temizlemesi 5 dk sürmezdi.. Ama insanoğlu tembellik etti.. Çöpünü bir çöp kutusuna atması, elindeki çakıyla ağacın üstüne değil sevdiğine bir mesajla onu sevdiğini yazması zor olmazdı..

Çok mu istedin sevgini kanıtlamak, onun için bir ağacı çakıyla oymana gerek yok, bir fidan al onun adına dik.. O ağaç var oldukça ve gelecek nesiller onun sayesinde nefes aldıkça aşkın da sevginde yaşasın.. Ama insanoğlu kolaya kaçtı…

Tembellik yaptı, kolaya kaçtı, görmezden geldi… Ama insanoğlu hep ondan daha fazlasını bekledi… “Ayy iğrenç” diyerek doğaya ondan daha çok yararı dokunan böceği öldürdü, “Ayy ne güzel” diyerek bir çiçeği dalından etti…

İnsan dünyayı kendinin zannetti…

Ama yanıldı… Yanılgısı ona bunun bedelini ödetmek için şimdi gün sayıyor… İmkânlar tükendi, tükeniyor… Gücü her şeye kadir olan Allah buna da dur diyebilir istese ancak insanın yüzleşmesi gereken bir nankörlüğü var…

Yere attığı o sigaranın onu da rüzgara savuracağı o gün elbet gelecek..


....

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır...

Konu Gülümse tarafından (11 Nisan 2022 Saat 05:07 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 11 Nisan 2022, 13:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Hak eden kazanSın..

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 14:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




"Doga hayatin huzur kaynagi varolus nedeni
belki de hayat doganin varolus nedenidir."


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cancazımmm emeğine sağlık, gerçekten biz doğanın, doğa da bizim parçamızdır ayrılamayız, çok güzel bir noktaya değinmişsin.. Gönül mürekkebin ve kalemin zeval görmesin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çam kozalaklarının kokusunu doyumsuz şekilde içinize çekin.. Filizlenen bir çiçeğin çığlığına kulak verin..Yuvalarını kurmakta olan kuşların o yuvanın değeri karşısında vermiş olduğu mücadelenin asilliğini görün..Tek bir fidanın heba olmamasına özen gösterin..Aşk ile sevda yüklü heybenizi Doğa Ana'ya da sunun..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcım yürek mürekkebiniz zeval görmesin, emeğinize sağlık ziyadesiyle anlam yüklü, yüreğe dokunan ve değerli bir yazı olmuş.. Şiir de çok ayrı bir hava katmış
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Selam olsun Munzur Dağı'na ...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çocuklarımıza Ev,araba bankada para bırakma çabasından yılda 2 gün ara vererek gönüllü ağaçlandırma çalışmasına katılsak,ellerimiz toprağa, taşa değse can suyu dediğimiz o ilk suyu gönüllü taşısak.

O kadar doğru ki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey, insanoğlu geçiçi hayat telaşı içinde koşuştururken gerçekten değerli olan şeylere çok az vakit ayırıyor, emeğinize sağlık, kaleminiz zeval görmesin^^

Unutmamak lazım ki insanın ve tüm dünyanın varlığı doğaya bağlı . Doğa yoksa biz de yokuz . Onu kirleterek aslında bindiğimiz dalı kesiyoruz ama hiçbirimiz bunun farkında bile değiliz .

Aynen öyle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey, insanoğlu öyle bir gafletteki doğaya böyle zarar vererek kendi ciğerini ortadan kaldırıyor da haberi yok... Emeğinize sağlık, kaleminiz zeval görmesin..


Yazıların hepsi birbirinden güzel olmuş, doğa için olan bu emekleriniz için ne desem az kalır çok teşekkür ederim arkadaşlar... Başarılar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 16:21   #4
Çevrimdışı
My LiFe..My RuLeS..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Hak eden kazansın bütün arkadaşlara başarılar dilerim ..

__________________
My SouL❤️
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 16:32   #5
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Kaleminize sağlık arkadaşlar hepinize başarılar dilerim

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 17:18   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




AntepLi başarılar

__________________
İstersem bırakırım dediğim herşeyin müptelasıyım iradem zayıf değil tutkularım güçlü
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 17:33   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Oyladım, başarılar.

__________________


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 21:40   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Her kim kazanır biLemem fakat kaLemLerini nakış gibi işleyenlere seLam Olsun.. Herkesi canı gönüLden aLkışLıyorum..

__________________
Bir Fatiha'Lık ömrün '' Amin '' FasLındayım..~IkRa
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Nisan 2022, 00:38   #9
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Umarım Kazanan Doğa Olur (:

__________________
Bir ışık süzüldü Tanrı dağından,Tanrı dedi ki; Sana TÜRK dedim.. Git intikamanı al yarından..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Nisan 2022, 23:00   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (Anket) IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama




Hala yazıları okumamış ve oy kullanmamış arkadaşlarımız varsa hemencecik bu doğayla iç içe yazıları okusun, değerlendirsin ve yazar arkadaşlara destek olsun derim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
altın kalem ödülleri, doğa, etkinlik, nisan, yarışma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yarışma IF - Nisan/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması Gülümse Yarışmalar 11 11 Nisan 2022 00:18
Yarışma (Anket) IF - Mart/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama Gülümse Yarışmalar 14 21 Mart 2022 08:10
Yarışma (Anket) IF - Şubat/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması *Oylama Gülümse Yarışmalar 10 18 Şubat 2022 14:56
Yarışma IF – Şubat/2022 ALTIN KALEM Ödül Yarışması Gülümse Yarışmalar 14 11 Şubat 2022 22:39
Yarışma (Anket) IF - Ocak/2022 ALTIN KALEM Editör Ödül Yarışması *Oylama Gülümse Yarışmalar 20 29 Ocak 2022 12:58