IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2020, 00:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızılcahamamlı işletmeci meyve bileşenlerinden 'mor bazlama' üretti




Kızılcahamamlı işletmeci meyve bileşenlerinden 'mor bazlama' üretti

Başkentin Kızılcahamam ilçesindeki kadın işletmeci Necla Özgen meyvelerden elde edilen bileşenden ürettiği mor bazlamayla ürün yelpazesini genişletti.



Kaplıcaları ve doğasıyla ünlü Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bir iş yeri sahibi, meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluşan mor bazlama üretti.

Ankara'ya 80 kilometre uzaklıktaki dört tarafı ormanlarla çevrili Kızılcahamam ilçesi, doğası ve kaplıcalarının yanı sıra Türk ekmeği olarak bilinen ve sacda pişirilen bir ekmek türü olan bazlama üretiminde de adından söz ettiriyor.

İlçede bazlama üretimi yapan kadın işletmeci Necla Özgen'in meyvelerden elde edilen bileşenle ürettiği bazlama kısa sürede vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"Türkiye'de ilk defa Kızılcahamam'da üretilen mor bazlamanın içeriği meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluşuyor. Bu bileşenler antosiyaninler olarak biliniyor ve sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Antosiyaninler güçlü bir antioksidan kaynağı. Mor bazlama, düşük glisemik indekse sahip. Kan şekerini ani yükseltmemesi ve hipoglisemi ataklarına engel olması nedeniyle de şeker hastaları için de tavsiye ediliyor."

Özgen, ürünün üretimi noktasında desteklerini esirgemeyen Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ve Kızılcahamam Tarım ve Orman Müdürü Ümit Alkoç'a teşekkür etti.

"Daha geç acıkmaya neden olan mor ekmeği, mor bazlamaya çevirdik"

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy da İstanbul Üniversitesinde yapılan mormiks projesinden hareketle mor bazlamayı geliştirmeyi düşündüklerini anlattı.

Bu anlamda mor bazlamanın üretimine başlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Aksoy, "Glisemik endeksi düşük olduğu için yüzde 20 oranında daha geç acıkmaya neden olan mor ekmeği, mor bazlamaya çevirdik. Bu anlamda diyabet hastalarımızın ve obezite problemi yaşayanların Kızılcahamam'a gelip mor bazlama ile tanışmalarını bekliyoruz." dedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ise ilçenin Türkiye'nin termal cenneti olduğunu, aynı zamanda yeşili ve bazlaması ile ünlü olduğunu anımsattı.

Bundan sonra artık ilçede normal bazlamanın yanı sıra mor olanının da kolayca bulunabileceğini anlatan Acar, "Diyabet hastalarımız bu bazlamadan istifade edecekler. Ben ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

-Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ankara, kızılcahamam, mor bazlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bazlama nasıl yapılır? Feronia Hamur İşleri 0 06 Ekim 2018 05:35
Bazlama Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 10 Haziran 2014 08:58
Flaş!.. Böyle yaşgünü görülmedi!.. ünlü işletmeci varol kaynar .. PauL Haber Arşivi 0 30 Ocak 2012 10:24