IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2020, 22:15   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
STRESLE BAŞA ÇIKMANIN 5 YOLU!





1. Uyku Düzeninizi Bozmayın
Basit bir tavsiye gibi görünebilir ancak genellikle en basit tavsiye en iyi tavsiyedir. Özellikle stresli bir günün ardından kaliteli bir uyku ile vücudunuzu ve zihninizi rahatlatabilir, yeniden canlandırabilirsiniz. Her gece aynı saatte yatmayı deneyin ve en az 7-8 saat boyunca uyumaya çalışın.

2. Egzersiz Yapın
Düzenli egzersiz yapmak, vücudunuzun stresle başa çıkmasında çok büyük bir etkiye sahiptir. Uzmanlar tarafından stresi azaltmak için en çok önerilen yollardan biri egzersiz yapmaktır. Egzersiz yaparken ortaya çıkan endorfin, stres düzeyinizi azaltarak uykunuzun düzene girmesini sağlar. Egzersiz konusunda motive kalabilmenin anahtarı, gerçekten keyif aldığınız bir aktiviteyi seçmekten geçer. Yürüyüşe çıkmak, spor salonunda bir grup dersine katılmak, yüzmeye gitmek veya ağırlık kaldırmak gibi çeşitli aktiviteler bizi ruhen ve bedenen dinç tutar.

3. Meditasyon Yapmayı Öğrenin
Stresi hafifletmeye yardımcı en basit yöntemlerden biri de derin nefes egzersizleri ve meditasyon yapmaktır. Meditasyon için her gün sadece birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Yatmadan önce ya da sabah uyandığınızda, mümkünse karanlık ve sessiz bir alan seçin, eğer bu mümkün değilse kulak tıkaçlarınızı alın ve rahatlatıcı bir müzik açın. Müzik, etraftan gelecek sesleri engellemenize yardımcı olacaktır. Burnunuzdan nefes alın, karnınızın genişlemesini ve ciğerlerinizin nefes almasını sağlayın. Bunu üç kez tekrarlayın. Nefesinize, kalp atışlarınıza ve yapmanız gereken şeyleri düşünmek için zihninize odaklanmaya çalışın. Derin nefes almak, özellikle stres seviyeniz yüksek olduğunda rahatlamanıza yardımcı olur. En az 15 ila 20 dakika boyunca meditasyon yapmaya çalışın, ancak bunun için yeterli zamanınız yoksa 5 dakikalık hızlı bir meditasyon seansı da yardımcı olacaktır.

4. Cildinize İyi Bakın
Aceleniz olduğu zamanlarda veya stresli ve yorgun olduğunuzda bile cilt bakımı rutininizi göz ardı etmemek önemlidir. Stres, cildinizi daha duyarlı hale getiren kimyasal bir tepkiye neden olur. Vücudunuz stresli olduğunda daha fazla kortizol üretir, bu da yağ bezlerinin daha fazla yağ üretmesine neden olur. Daha fazla yağ, akne eğilimli yağlı cilt anlamına gelir. Gece doğrudan yatağa gitmek isteyebilirsiniz ancak yüzünüzü yıkamak için birkaç dakikanızı ayırın ve gün içinde kullandığınız tüm yüz ürünlerini ve makyajınızı temizleyin. Yağlı veya kuru ciltlere eğilimliyseniz, cilt tipiniz için özel olarak tasarlanmış cilt bakım ürünlerini seçin. Cildiniz bunun için size teşekkür edecektir.

5. İhtiyacınız Olduğunda Yardım İstemekten Çekinmeyin
Yardım istemek her zaman kolay olmayabilir ancak sizi dinleyecek birine ihtiyaç duyduğunuzda bunu dile getirmekten kaçınmayın. Aile ve arkadaşlardan ya da profesyonellerden destek almak zayıflık belirtisi değildir. Aksine yardıma ihtiyacınız olduğunu kabul etmek en büyük cesaret belirtisidir.



Kaynak: activebeat.com

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
stres, stresten kurtulmanın yollari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stresle başa çıkma yolları kısaca PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 25 Ekim 2014 14:13
Stresle Başa Çıkmak Zen Kişisel Gelişim 0 17 Kasım 2012 23:31
Stresle Başa Çıkma Yolları Liaaa Ruh Sağlığı 0 06 Nisan 2012 10:45
Stresle Başa Çıkmanın Yolları Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 16 Ekim 2009 14:36
Stresle basa çikmanin 66 yolu blackkurt38 Ruh Sağlığı 1 16 Nisan 2008 08:51