IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2020, 19:49   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pozitif Düşüncenin Formunuza Etkileri!







Formda kalmak için doğru beslenme ve egzersizin öneminin hepimiz farkındayız. Ancak kilonuzla ilgili amacınıza giden yolda pozitif düşünce de çok önemli. İşte size pozitif düşünme konusunda yardımcı olacak başlıca önerilerimiz!

1. İyi Şeyler Bekleyin
Eğer genellikle aksiyseniz bu durumu beklentilerinizle oynayarak değiştirebilirsiniz. Eğer iyi şeyler olmasını umut ederseniz, beyniniz de sizi hedefinize ulaştırmak için yönlendirecektir. Araştırmalar, pozitif bir duruşun kilo vermeyi çok daha kolaylaştırdığını söylüyor. Davranışçı Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmada, katılımcıların olumlu beklentiler içine girdiklerinde endişelerinin azaldığı, modlarının yükseldiği, neşelendikleri ve spordan daha fazla verim aldıkları gözlenmiş.

2. Düşüncen Neyse O’sun
Mayo Clinic doktorlarından Dr. Donald Hensrud, konu kilo vermekse, düşünce yapısının her şey olduğunu söylüyor. Eğer kendinizi başarısız olacakmış gibi hissediyorsanız başarısız oluyorsunuz. Basitçe söylemek gerekirse, hareketleriniz düşüncelerinizi yansıtıyor. Eğer kendinize diyet yapmanın, spora gitmenin zor olduğunu söylerseniz sonuçta spora gitmekten de planladığınız gibi beslenmekten de vazgeçiyorsunuz. Çünkü beyninizde çabalarınızın boşa gideceğine inanıyorsunuz. Daha az hevesli davranıyorsunuz ve sonuçta başarısızlık da sizi şaşırtmıyor.

3. Gelecekteki Kendinizi Görmeye Çalışın
Eğer kendinizin daha ince halini görselleştirmekte zorlanıyorsanız, bir hayal panosu yapın. Bu hayal panosunun içine daha iyi hissettiğiniz kilodaki fotoğraflarınızı, onları da bulamıyorsanız beğendiğiniz ünlülerin fotoğraflarını koyun. Her seferinde bir fotoğraf daha ekleyin ve bu panoyu gözünüzün önünde tutun. Buna baktıkça çabanıza değeceğini düşüneceksiniz, gece açlıklarına karşı dayanıklılığınız artacak, spora gitmedeki motivasyonunuzun nasıl değiştiğini göreceksiniz.

4. Pozitif Arkadaşlarınızdan Destek Alın
Hayatta pozitif olmanın en kolay yolu pozitiflikle çevrelenmektir. Size kendinizi kötü hissettiren, sizi mutsuz eden, kendinize güveninizi kötü etkileyen kişilerden uzak durun. Sizinle birlikte doğru beslenecek, spora gelecek, sizi iyi düşünmeniz konusunda motive edecek arkadaşlarınızla görüşün. Sizi tanıyan, ne istediğinizi paylaşabileceğiniz, siz birkaç gün sporu ektiğinizde ya da kaçamaklar yaptığınızda sizi yolunuza geri döndürecek arkadaşlarınızla birlikte olun.
Hayattaki bütün amaçlarımızda pozitif düşüncenin etkisi azımsanamayacak ölçüde. İyi düşün iyi olsun diyen büyüklerimizi hatırlayın, iyi düşünmek size iyi gelir, formunuza da….

Kaynak: Cheatsheet


__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
duygu durum, kilo verme, pozitif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşüncenin Gücü Sanem Kişisel Gelişim 0 08 Şubat 2018 13:33
Düşüncenin oluşumu Sır Felsefe 0 19 Ağustos 2013 09:22
Pozitif düşün, pozitif yaşa! Zen Kişisel Gelişim 0 20 Kasım 2012 18:37
Dil Düşüncenin Evidir... Ruj Türkçe 0 13 Aralık 2010 10:09
Kuantum Yaşam Felsefesi = Pozitif Düşünce Sanatı = Pozitif düşünmek, pozitif yaşamak ahmetnuray Serbest Kürsü 0 23 Temmuz 2008 23:18