IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

11Beğeni(ler)
  • 1 Post By Risque
  • 2 Post By tugbu
  • 1 Post By AlgoS
  • 1 Post By Risque
  • 1 Post By AlgoS
  • 1 Post By Risque
  • 1 Post By AlgoS
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By Risque

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01 Ağustos 2020, 10:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın görünümlü gümüş takılara talep arttı






Koronavirüs tedbirlerinin ardından 1 Temmuz itibarıyla düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar altın almak için kuyumcuların yolunu tuttu.

Altın fiyatlarındaki artış nedeniyle alternatif çözüm arayanlar, altın kaplamalı gümüş takılara yöneldi. Eskişehir'de gümüşçü Kübra Karaca, altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte altın kaplamalı gümüş takıların revaçta olduğunu belirtti.

ALTIN KAPLAMALI GÜMÜŞLERE YOĞUN TALEP
Karaca, "Altın görünümlü gümüş takılarımız revaçta. Trabzon setlerimizin fiyatları 1200 liradan başlıyor 3 bin liraya kadar değişiyor. Bir de Sivrihisar cebelerimiz var. Bunlara da isteğe göre elmas görünümlü toka yapıyoruz, altın suyuna batırabiliyoruz. Bunların kaplamalı gümüş olduğunu sadece alan biliyor. Çünkü dışarıdan hiçbir şekilde belli olmuyor. Yaptığımız kaplamalar 22 ayar altın kaplamadır. Elektrolizle yapıldığı için de uzun süre kullanılabiliyor." dedi.

"YARIM GRAM ALTIN TERCİH EDİLİYOR"
Düğünlerde önceden çeyrek altın, daha sonra gram altın şimdilerde ise yarım gram altın tercih edildiğini söyleyen kuyumcu Kenan Gül ise, "Şu anki görüntülere bakarsak altının yükselme eğilimi devam ediyor. Yaşadığımız bir pandemi süreci var. Uzun vadeli olarak altının yukarı doğru yönü olduğunu görüyoruz. Düğün için genellikle geleneksel üçlü burmalar, tuğralar, zincirler tercih ediliyor.

Eskişehirli hemşerilerimize özellikle şunu söylemek istiyorum; takılarını güvendikleri, bildikleri kuyumcudan alsınlar. Bu tarz ürünlerde başlarına kötü şeyler gelebiliyor, kandırılabiliyorlar. Buna dikkat etmeleri lazım. Önceden düğünlerde çeyrek altın takıyorlardı. Sonra fiyatlar yükselince gram altına döndü. Şimdi ise yarım gram altınlar satılıyor." diye konuştu.

BİR YIL SONRASI İÇİN ALTIN ALAN OLDU
Torunlarının sünnet düğünü için altın bakan Hayriye Şafak, "3 oğlumdan 3 erkek torunum var. Sünnet düğünü yapacağız. Onlara altın almayı düşünüyorum. Gücümüzün yettiğince almaya çalışıyoruz. Düğün seneye ama bu seneden alıp kenara koymak daha hesaplı olur diye düşünüyorum." diye konuştu.


Kaynak: EnsonHaber

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
yaşam ve detay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk bayraklarına talep arttı, kumaş yetişmiyor NarÇiçeği Fotoğraf Kulübü 0 23 Temmuz 2016 10:15
Altın Görünümlü Bileklik Yapımı Violent Ah Kadınlar 0 21 Haziran 2012 10:51
Altın fiyatı katlandı gümüş takıya talep yüzde 50 arttı Dilara Haber Arşivi 1 15 Haziran 2010 11:34