IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CORDON BLEU

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2022, 15:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kur'an-ı Kerim'e tekme atma olayına karışan 3 öğrenciyle ilgili İl Milli Eğitim'den açıklama: Kurul sonrası nihai karar




Antalya'da bir okulda Kur'an-ı Kerim'e tekme atan lise öğrencisi büyük tepki çekmişti. Bir video çekerek olayla ilgili kendini savunan genç, tekme attığı kitabın Kur'an olduğunu bilmediğini söyledi. Öte yandan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Disiplin Kurulu'nda, dosya henüz görüşülmedi ve neticeye bağlanan bir karar yok. Kurulda görüşüldükten sonra nihai karar ortaya çıkacak" dedi.


Antalya'nın Serik ilçesindeki bir lisede sınıftaki öğrencinin Kur'an-ı Kerim'i havaya atıp tekmeyle savurması büyük tepki çekti. Kamuoyunda büyük tepki toplayan olayın ardından Kur'an-ı Kerim'e tekme atarak büyük tepki çeken lise öğrencisi, bir video çekerek kendini savundu.
"KUR'AN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Eline Kur'an-ı Kerim alarak öpüp başına koyan genç, "Selamın aleyküm Müslüman kardeşlerim. Sosyal medyada yayınlanan Kur-an'ınıza hakaret olan görüntünün futbol hevesim olmasıyla arkadaşımın bana bir anda atmasından dolayı refleksi olarak yemin ederim ki istek dışı Kur-anı Kerim olduğunu bilmeyerekten vurdum. Yaptığımdan aşırı pişman ve üzgünüm. Herkesten özür dilerim" sözlerine yer verdi.
"KURULDA GÖRÜŞÜLDÜKTEN SONRA NİHAİ KARAR ORTAYA ÇIKACAK"

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan da Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantısında düzenlediği toplantıda Serik ilçesindeki bir lisede bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kutsal değerlere yönelik yapılan bu tarz olayları tasvip etmediklerini ve kınadıklarını bildiren Çalışkan, "Konuyla alakalı öğrenciler iş ve işlemleri okul disiplin kurulunda görüşüldü. Okul disiplin kurulundan dosya görüşülmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Disiplin Kurulu'na gönderildi. Burada dosya henüz görüşülmedi ve neticeye bağlanan bir karar yok. Kurulda görüşüldükten sonra nihai karar ortaya çıkacak" dedi.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan
"KARARA BAĞLANINCA BAKANLIK AÇIKLAMA YAPACAKTIR"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın da konuyu yakından takip ettiğini vurgulayan Çalışkan, "Konuyla ilgili kişilerin aldıkları cezaları biz tamamladıktan sonra bakanlığa göndereceğiz. Bakanımızda süreci yakından takip ediyor. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek istedik. Şuan herhangi bir şekilde neticeye bağlanmış bir karar yok. Disiplin Kurulunda konu görüşüldükten sonra konu bir karara bağlanacak. Karar ne olursa olsun bu kararı bakanlığa göndereceğiz. Bir karar bağlanınca bakanlığımız net bir açıklama yapacaktır. Bu konuda ilgili muhatabı gereken cezayı alacak. Kutsallarımıza yönelik bu tarz olayları tasvip etmiyor ve kınıyoruz" açıklamalarında bulundu.
İhlas Haber Ajansı / İsa Akar - Güncel

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SDÜ’den üniversite kampüsündeki inşaat çukurunda ölen öğrenciyle ilgili açıklama NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 05 Ekim 2021 22:39
Kırşehir'de iki kişinin öldürülmesi olayına karışan 8 şüpheli tutuklandı Sarya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 04 Ocak 2021 09:17
Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitimle ilgili yeni açıklama NurSima Haber Arşivi 0 18 Aralık 2020 13:37
TFF'nin yabancı sınırı ile ilgili gerçekleştirdiği toplantıda nihai karar çıktı Seth Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 05 Ocak 2015 19:39
Sarkozy'den karar sonrası ilk açıklama Ashriel Haber Arşivi 1 23 Aralık 2011 16:17