18 Ağustos 2023, 16:19 | #1 | |
Çevrimdışı # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patateslerin çıtır olması için değişik bir yöntem.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Daha çıtır patatesler için diğer bir yöntem ise; soda ve tuz yöntemidir. Patatesleri doğradıktan sonra maden suyu ve tuz karışımın içine ekleyerek 30 dakika kadar bekletin. Bu süre içerisinde patateslerin sertleşmeye başladığını görmüş olacaksınız. Maden suyunda bekletilen patatesleri ardından süzün ve güzelce kurulayın. Kızgın yağda kızarttığınızda çıtır çıtır olacak ve servise hazır hale gelecekler. BİLMENİZ GEREKEN DİĞER PÜF NOKTALAR * Kızartma yağının belirlenen ısıda olmasına dikkat edin. Kızgın yağda kızartılmayan patatesler fazla yağ çektiği için neredeyse hamur olarak çıkacaktır. *Patatesleri kızartırken çok fazla karıştırmamanız gerekiyor. Kızartma esnasında yüzey rengi tamamen değiştirdikten sonra 1 defa karıştırmak yeterli olacaktır. *Kızartma işlemi sırasında çabuk yanan tereyağı ya da zeytinyağı gibi yağlar yerine ayçiçek yağını tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Ayçiçek yağıyla yapmak istemiyorsanız o halde fırında patates kızartması yapabilirsiniz KITIR KITIR OLMASI İÇİN Patatesleri istenilen kıtırlık seviyesine ulaştırmak için iki aşamalı kızartma yöntemini deneyebilirsiniz. İlk adımda kızgın yağın içine patatesleri atın ve tam olarak kızarmadan yağdan alıp bir kaba koyun. Fazla yağı çekildikten sonra tekrardan kızgın yağa atın ve bu sefer patatesin altın rengine kavuşmasını sağlayana dek kızartın. Bir çok restoran bu yöntemi uyguladığından patatesler çok daha çıtır olmaktadır.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çıtır çıtır ballı tahinli sarma tarifi | Sarya | Tatlılar | 0 | 02 Nisan 2021 13:56 |
Tam kıvamında denenmiş çıtır çıtır İzmir lokması! | Ece | Tatlılar | 3 | 13 Şubat 2021 20:11 |
Çıtır Çıtır: İstavrit Tava Tarifi | Beatrice | Deniz Ürünleri | 0 | 16 Ocak 2019 22:35 |
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2018 09:49 |
Bir kadının helal olması için namuslu olması mı gerekir | xena | İslamiyet | 0 | 12 Mayıs 2014 16:17 |