IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By meLanie

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Kasım 2023, 22:38   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Et Yemeklerinde Kullanılan Baharatlar Nelerdir?




Et yemeklerinde hangi baharatlar kullanılır, et yemeklerine lezzet katacak baharatlar hangileri, etli yemeklerde kullanılan baharatlar, baharatların kullanıldığı yemekler…
Etli Yemeklerde Kullanılan Baharatlar

Et yemekleri kullanabileceğiniz baharatlar:
Biberiye, kurutulmuş olarak, özellikle kümes hayvanlarının etlerinde, et yemeklerinde ve soslarda, tazesi ise yine kurusunun kullanıldığı yemeklerin yanı sıra salatalarda kullanılır.
Fesleğen, sıcak yemeklerinde kullanılırken, genellikle son dakikada yemeğe katılır çünkü piştikçe ferah kokusunu kaybeder. Domatesle mükemmel bir uyum yaratmasının yanısıra, ana malzemesi patlıcan ve biber olan yemeklerde, soslu sebze ve et yemeklerinde, sarımsakla birlikte soslarda, taze olarak salatalarda, kabuklu deniz mahsulleriyle hazırlanan yemeklerde kullanılabilir.
Defne yaprağı, her tür balık, et, kümes ve av hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, çorbalarda, soslarda, bazı turşu ve konservelerde kullanılır.
Dereotu, yurdumuzda maydanozdan sonra en çok kullanılan taze ot olarak bilinmektedir. Ayrıca yapraklarının ve tohumunun kurutulmasıyla baharatı da elde edilir. Genellikle balıklarda ve deniz ürünlerinden hazırlanan yemeklerde kullanılmasının yanısıra, bakla gibi zeytinyağlı yemeklerde, salatalarda, çorbalarda kullanılır. Sindirimi kolaylaştıran bir bitki olarak bilinmektedir.
Kakule, baklagiller, balık yemekleri, muhallebi gibi bazı sütlü tatlılar, hoşaflar, çay ve kahvede çeşni olarak kullanılır. İştah açıcı ve mide bozulmasını giderici özellikleri ile bilinir.
Karabiber, genel olarak kümes hayvanlarının etlerinde, diğer etlerde ve yurdumuzda birçok sıcak yemekte kullanılmakla birlikte, bugün artık salatalarda bile karabiber kullanılmaktadır. Toz olarak kullanılabileceği gibi, taze çekilmiş olanı daha yoğun bir koku ve lezzet sunar. Beyaz biber ve yeşil biber gibi türleri de bulunmaktadır.
Kekik, Akdeniz’e özgü bir ot olan kekik, Türk mutfağında ve diğer birçok dünya mutfağında önemli bir yer tutar. Taze olarak tüketilebileceği gibi, kurutularak da çeşni olarak kullanılır. Etlerde, ızgaralarda, sebze yemeklerinde, çorbalarda ve balıklarda kullanılmakla birlikte, kuzu eti, domates ve yumurtayla hazırlanan yiyeceklerle büyük bir uyum yaratır.
Kırımızı biber, kırmızı toz biber gibi, acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır ve toz biberin kullanıldığı her alanda kullanılabilir.
Kimyon, köftelerde, bazı et yemeklerinde ve sucuk yapımında kullanılmasının yanısıra kuru fasulye ve nohut gibi baklagillerden hazırlanan yemeklere çok yakışır.
Köfte baharı, karabiber, kırmızı biber, karanfil, defneyaprağı ve kekik gibi çeşitli baharatlar harmanlanarak köfte yapımında kullanılmak üzere hazırlanan bir baharat karışımıdır.
Köri, Hindistan kökenli olup 13 baharatın karışımından elde edilir. koyun, kuzu, tavuk ve av etleri ile yapılan yemeklerle beraber özellikle makarna ve pilavda (pişerken veya piştikten sonra) kullanılır.
Kuş üzümü, iç pilav, dolmalarda, tatlılarda, keklerde, pasta ve kurabiyelerde kullanılır.
Maydanoz, her türlü çorbada özellikle sebze çorbalarında, bütün salatalarda (mevsim, deniz mahsulleri, patates, domates, tavuk) mantarlı omletlerde, her türlü et yemeklerinde ve bütün sebze yemeklerinde kullanılır.
Mercan köşk, domatesli yemek ve salatalarda (yeşil salatalık), haşlanmış sebzelerde (lahana pırasa havuç patates) balık ve et yemeklerinde, kuzu ve dana eti ile yapılan ızgara ve soslu yemeklerde kullanılır. kokusu kekiğe benzer ancak daha hafiftir. tavuk kızartmalarında fırına koymadan önce tavuğun içine bir miktar konulabilir. ayrıca limon ve zeytinyağı ile kullanılması tavsiye edilir. kuru sebzeli yemeklere çorbalara, soğanlı patates, sosisli yemeklere, söğüşlere, pizza sosuna ve meyve salatasında kullanılır.
Rezene, Akdeniz mutfağında kullanılan bitkinin kökleri ve yaprakları çiğ ya da pişmiş olarak garnitürlerde, salatalarda ve çeşitli sebze yemeklerinde kullanılır.
Roka, turp yaprağına benzeyen, son derece aromalı, acımsı tada sahip yaprakları olan bir bitkidir. Salata olarak hazırlandığında özellikle sarımsak ve domatesle birlikte çok lezzetli olur; ayrıca, kızartma ve ızgara balık yemeklerinin yanında sunulur.
Tarhun otu, özellikle Fransız mutfağında taze ot ve baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Salçalı piliç yemeklerinde, soslarda, salatalarda, yumurtayla hazırlanan yemeklerde ve balıkla kullanılır.
Yenibahar, iştah açıcı ve gaz söktürücü özellikleri ile bilinir. Piliç eti yemeklerinde, köfte harcında, sosiste, çeşitli tatlılarda ve dolmalarda kullanılır.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Kasım 2023, 00:06   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Et Yemeklerinde Kullanılan Baharatlar Nelerdir?




Bilgilere sağol daha çok kekik kullanırım..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Kasım 2023, 00:23   #3
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Et Yemeklerinde Kullanılan Baharatlar Nelerdir?




Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bilgilere sağol daha çok kekik kullanırım..

rica ederim .. evet kekigi bende cok severim

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Kasım 2023, 15:11   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Et Yemeklerinde Kullanılan Baharatlar Nelerdir?




Köri favorim

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kilo Kaybettiren Baharatlar Sarya Genel Paylaşım 0 03 Aralık 2022 20:25
Dünyada Kullanılan Priz Tipleri Nelerdir? CORDON BLEU Nedir? 2 19 Şubat 2022 23:04
Pediatrik rehabilitasyonda kullanılan teknikler nelerdir? Funda Sağlık Köşesi 0 27 Mart 2018 20:36
Zayıflatan baharatlar Tufan Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Ocak 2015 13:11