IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By meLanie
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Nisan 2024, 23:49   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü





KULAK ÇORBASI
Kuru Fasulye
Yaprak Sarması
Ceviz Soslu Semizotu Salatası
Sütlü Soğuk Kadayıf


KULAK ÇORBASI MALZEMELER
HAMUR İÇİN
• 2 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
İÇ İÇİN
• 250 gr az yağlı dana kıyma
• 1 orta boy soğan
• Karabiber, tuz
ÇORBA İÇİN
• 150 gr haşlanmış nohut
• 30 gr tereyağı
• 15 gr domates salçası
• 800 gr et suyu
• 200 gr su
ÜZERİ İÇİN
• 100 gr tereyağı
• 2 yemek kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Aydın yöresine ait bu çorba, ev makarnası yapımı sırasında her evde yapılabilen bir çorba türüdür. Makarna hamurunun kıyısından köşesinden artan kulaklardan dolayı, kulak çorbası adını almıştır. Yoğurma kabına un, tuz ve yumurta ilave edilerek yoğurulur. Yoğurma esnasında kıvama göre su ilave edilebilir. Hamur kıvam aldıktan sonra 20-30 dakika kadar üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlendirilmiş hamur 3 adet bezeye ayrılarak mantı şeklinde kesilir. Kavrularak hazırlanan iç malzeme, kare kesilen hamur parçalarının üzerine konularak, üçgen şeklinde kapatılır. Hamurların geri kalan kenar kısımları da minik minik doğranır. Çorba yapımı için tencerede tereyağı eritilir. Salça eklenip kavrulduktan sonra et suyu ve içme suyu ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan et suyuna hazırlanan kulak mantılar, haşlanmış nohut ve hamur parçacıkları ilave edilir ve pişene kadar kaynatılır. Üzerine tereyağında kızdırılan nane gezdirilir. Sıcak servis edilir.



Kuru Fasulye için Malzemeler
Zeytinyağı
2 su bardağı fasulye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 adet biber
Tuz
Karabiber
Kimyon


Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.
ince doğranmış soğan
Tencereye zeytinyağını dökün ve içine soğanları alarak kavurun.
tencerede kavrulan soğan
Bu esnada biberleri ince ince kıyıp soğanların üzerine ilave edin.
tencerede kavrulan soğan ve biber
Üzerine salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte karıştırın.
tencerede kavrulan salça
Daha sonra üzerine fasulyeyi ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika karıştırın.
tencerede kavrulan fasulye
Üzerine su ilave edip kapağını kapatın ve 40 dakika pişmeye bırakın.
tencerede pişen kuru fasulye
Kuru fasulyeler tamamen piştikten sonra ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Taze Yaprak Sarması Malzemeleri
yarim kilo taze asma yaprağı
3 adet iri soğan ( robotta çekilecek)
1,5 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 silme yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Maydanoz


Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
3 su bardağı kadar sıcak su
2 adet limon suyu

Taze Yaprak Sarması Hazırlanışı
1- Öncelikle yıkanmış taze asma yapraklarımızın sap kısımlarını makas veya bıçak yardımıyla keserek temizleyelim.
2- Daha sonra 3-4 litre kaynayan su dolu tencereye 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave edelim.
3- İyice fokurdamaya başlayınca asma yapraklarımızı kalın geniş desteler halinde suya batıralım. Rengi dönüp sarıya dönünceye kadar yaklaşık yedi saniye suyun içerisinde tutup arka tarafını çevirelim. Bu tarafında rengi dönünce fazla bekletmeden çıkarıp uygun bir kap içerisine alalım.
4-Tüm yapraklarımızı sıcak sudan geçirme işlemi bittikten sonra kabıyla birlikte çeşmenin altına alıp soğuk su tutalım ve daha sonra fazla suyunu süzdürelim.
5- 1Sarmanın iç harcı için; 5 çay bardağı zeytinyağına alalım. Üzerine robottan geçirdiğimiz 3 büyük boy soğanı alarak kavurmaya başlayalım.
6- Kavrulmaya yakın soğanların üzerine 2 silme yemek kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edelim.
7- Ardından kavrulan soğanlarımızın üzerine yıkanmış 3 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı pilavlık bulguru da ekleyerek güzelce karıştıralım.
8-1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı naneyi ilave edip tekrar karıştıralım.
9-3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra tavamızın kapağını kapatıp, kısık ateşte iç harcı pişirelim. Üzerine 3 avuç kıyılmış ince maydanozu ekleyerek karıştıralım.
10-Yaprak sarma işlemi için, yaprağın parlak kısmı alta gelecek şekilde bir kesme tahtasına, tabağa veya tezgaha yerleştirelim.
11-Üzerine iç harcından yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirdikten sonra kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca saralım.
12- Sarmalarımızı sıkı bir şekilde yan yana dizerek tüm tencereyi dolduralım.
13-Sosu için tencereye yarım çay bardağı zeytinyağına alalım. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave edip kavuralım.
14-1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
15-3 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım. Tenceredeki sarmalarımızın üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim. 2 adet limon suyunu da gezdirerek dökelim.
16-Üzerini 5- 6 adet asma yaprağı ile kapatarak kapak yapalım.
17--Tenceremizi ocağa alalım ve kapağını kapatarak ilk 5 dakika yüksek ateşte kalan zaman diliminde ise kısık ateşte pişirelim.
18-Dinlendirdikten ve sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.








Ceviz Soslu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 demet semizotu
5-6 adet kurutulmuş domates
1 adet domates
100 gram peynir (beyaz, tulum....)

Sosu için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç ceviz içi
3-4 adet kapari
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1 çimdik tuz
1/2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber


Ceviz Soslu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Önce sosu hazırlayarak başlayın. Bütün sos malzemelerini bir rondoya atın veya havanda döverek macun kıvamına getirin.
Semizotunu yıkayın ve ayıklayın. Kalın saplarını atın.
Kurutulmuş domatesleri ve taze domatesi doğrayın.
Peyniri küp küp kesin
Bir salata kasesine önce semizotlarını alın sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
Sosun yarısı ile bütün salata malzemelerini iyice harmanlayın. Sosun geri kalanını da salatanın üzerine gezdirin.



Sütlü Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
450 gram taze kadayıf
250 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Sütlü Şerbeti İçin:
1 litre süt
3,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı


Sütlü Soğuk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadayıfın şerbeti için; süt, şeker ve vanilini ocakta bir taşım kaynatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Taze kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip nazikçe karıştırırarak elinizle tel tel ayırın.
Yağladığınız kadayıfın yarısını kenara alıp, diğer yarısını dikdörtgen borcama yayın. Üzerine bir bardağın altıyla bastırarak sıkıştırın ve ceviz serpin. Ardından kadayıfın diğer yarısını eşit şekilde üzerine yerleştirin. Tekrar bardak altıyla bastırdıktan sonra 190 derece fırında 25 dakika, kızarana dek pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri, kakao karışımını serpiştirin. Ardından rendelenmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

Konu meLanie tarafından (02 Nisan 2024 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Alt 03 Nisan 2024, 00:55   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü




Hem corba hem kuru fasulye fazla olmus, ama
Corbada guzel gorunuyor fasulye de.. ayri gunlerde iyi gider
tatli ile aram yok ama bu tatli guzel gorunuyor

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Nisan 2024, 08:40   #3
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü




Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hem corba hem kuru fasulye fazla olmus, ama
Corbada guzel gorunuyor fasulye de.. ayri gunlerde iyi gider
tatli ile aram yok ama bu tatli guzel gorunuyor

Alıntı:
KULAK ÇORBASI

Feroşcum sen yemekten anlıyorsun be gadanı alam bu bizden değil aydın yöresindenmiş ama hiç duydun mu yani merak ettim de .. İçinde mantı varmış belki duymuşsundur...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Nisan 2024, 09:07   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü




Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Feroşcum sen yemekten anlıyorsun be gadanı alam bu bizden değil aydın yöresindenmiş ama hiç duydun mu yani merak ettim de .. İçinde mantı varmış belki duymuşsundur...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yemekten anlamiyorum hemso.. mantici oldum sayende ☺
Bilmiyorum yap da yiyek

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 3 21 Mart 2024 14:11
Ramazan'ın 10. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 6 20 Mart 2024 22:57
Ramazan'ın 9. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 19 Mart 2024 13:27
Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 10 18 Mart 2024 16:34
Ramazan'ın 7. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 0 17 Mart 2024 14:30