IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 3 Post By SeNaaa
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By idyllic

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28 Ekim 2024, 00:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı Yemekleri: Osmanlı Mutfağından Günümüze Kadar Ulaşan 15 Nefis Yemek !!!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1- Hünkar beğendi ;

Közlenmiş patlıcan, un ve kuzu eti ile hazırlanan hünkar beğendi, Osmanlı mutfağının en özel yemeklerinden biridir. Protein bakımından zengin olan bu yemek, özellikle Güneydoğu Anadolu'da oldukça meşhurdur.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2- Muzu Mutancana ;

Mutancana da Osmanlı'nın sevilen lezzetlerindendir. İsteğe göre kuzu eti veya tavuk eti ile hazırlanabilir. Yapımında kuru kayısı, üzüm, erik ve sumak kullanılır.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3- patlıcanlı pilav;

Osmanlı mutfağı yemeklerinden biri olan patlıcanlı pilav, kızarmış patlıcan ve pirinç pilavıyla hazırlanır. Yapımında birçok baharat kullanılır. Hazırlanışı 20, pişirmesi ortalama 30-40 dakikadır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4- Soğan yahni ;

Kuşbaşı et, arpacık soğan ve sarımsak ile hazırlanan soğan yahni, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre tavuk eti ve deniz mahsulleri ile de hazırlanabilir. Osmanlı'da davet sofralarında en çok sunulan yemeklerden biriydi.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5- Düğün Çorbası ;

Osmanlı mutfağına özgü bir lezzet olan düğün çorbası, İtalyan mutfağında da oldukça meşhurdur. Koyun eti, un ve yumurta ile hazırlanan düğün çorbası, isminden anlaşılacağı üzere özellikle düğün sofralarında sunulur.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

6- keşkek;

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan keşkek, özellikle Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Yapımında buğday, nohut ve koyun eti kullanılır. İçeriğinde demir minerali olduğu için, kan yapıcı özelliği de mevcuttur.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

7- Piliç Topkapı ;

Osmanlı sarayına özgü bir lezzet olan piliç topkapı, tavuk butları ile hazırlanır. Tavuk eti, iç pilav ile doldurulur ve soslanarak fırına atılır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

8- Tuffahiye;

Osmanlı mutfağına özgü bir lezzet olan tuffahiye, kuzu incik ile yapılır. Yemeğin yapımında ekşi elma suyu kullanılır. Tuffahiye, Arapça'da ekşi elma anlamına gelir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

9- Ballı Tavuk (Mahmudiye) ;

Osmanlı mutfağının bir diğer yemeği olan mahmudiye, ismini Sultan Mahmud'dan almaktadır. Yemeğin yapımında tavuk, bal, hardal, badem ve kuru kayısı kullanılır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

10- Babagannuş ;

Osmanlı sarayından günümüze kadar ulaşan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Ülkemizin yanı sıra Filistin, Suriye ve Lübnan mutfaklarında da oldukça meşhurdur.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

11- Keşkül ;

Osmanlı denildiğinde ilk akla gelen tatlılardan biri de keşküldür. Tatlının hazırlanışı 10, pişirmesi ise 20 dakikadır. Eski ismi ise keşkül-i fukara'dır. Derviş tatlısı olarak da bilinen keşkül, muhallebi kıvamındadır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

12- Vezir parmağı ;

Türk mutfağında şerbetli bir tatlı türü olan vezir parmağı, kızartma usulüyle pişirilir. Sıcak sıcak pişirilen tatlı, soğuk şerbetle birleştirilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

13- Helatiye ;

Osmanlı'da günümüze kadar ulaşan helatiye, su muhallebisine benzer. Yapımında gül suyu, badem, antep fıstığı, kuru kayısı ve nar kullanılır. Özellikle kalabalık sofralarda servis edilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

14- Demirhindi şerbeti ;

Osmanlı mutfağında yemeklerin yanında sunulan şerbetler de oldukça meşhurdur. Bununla birlikte doğum, cenaze gibi törenlerde de şerbet ikram edilir. Demirhindi, bal ve şeker ile hazırlanır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
15- Reyhan şerbeti ;

Osmanlı'da sunulan şerbetlerden biri de reyhandır. Reyhan otu, karanfil, tarçın ve limon suyu kullanılır. Reyhan şerbeti, yaklaşık 30 dakika da hazırlanır.

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlı mutfağından etsiz çiğ köfte tarifi çıktı Zeytin Yöresel Yemekler 1 15 Ağustos 2023 16:42
Osmanlı Dericiliğinden Günümüze Ulaşan İşlemeli Mektup ve Para Çantaları AngeL Antikacı 1 03 Eylül 2016 13:43
Osmanlı’dan Günümüze Ermeni Sorunu Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 16:10
Osmanlı Yemekleri-Zeytinyağlı Havuç oneofgirl Zeytinyağlılar 0 03 Ağustos 2013 19:51
Osmanlı Kültüründen Günümüze; Hamam Otu Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 06 Temmuz 2012 13:19