IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Aralık 2008, 20:33   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken Dikkat (Püf Noktalar)




Aman yağ sıçratmasın
  • Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacaktır
Kızartmanın sırrı
  • Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Göreceksiniz ne kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir.
  • Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz.
  • Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbentten süzün.
  • Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.
Patatesi kızartmanın püf noktaları
  • Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değilde yumuşacık oluyor; ya da yapışıyor dersiniz? Evet patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz.
  • Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
  • İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.
Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?


  • Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz.
  • Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz,dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?
mutfakrehberi...


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mart 2009, 13:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken Dikkat (Püf Noktalar)




Çok sağol bundan sonra dikkat ederiz

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
diğer, diger, dikkat, kizartmalari, kızartmaları, noktalar, patates, puf, püf, ve, yaparken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlaç Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 13 Ocak 2015 22:08
Su Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Önemli Noktalar xena Sağlık Köşesi 0 24 Mayıs 2014 19:46
LCD ve Plazma Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Temmuz 2013 18:34
Rimel Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar Süslü Ah Kadınlar 0 05 Şubat 2009 11:58