IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 26 Mart 2009, 06:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Av Yemekleri




Ördek Kebabı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler

* 1 çorba kaşığı kekik
* 2 adet havuç
* 4-5 sap fesleğen
* 2 adet kabak
* 1 demet maydanoz
* 4 adet patates
* 50 gr tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı beyaz şarap
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet ördek
* 2 su bardağı portakal suyu
* 1 demet dereotu
* 1 çorba kaşığı biber salçası

Yapılışı

Bir bütün ördeği fazla pişirmeden etlerini ayıklayacak kadar haşlayın. But ve göğüs kısımlarını kemiklerinden ayırın. Ördeği büyükçe parçalar halinde kesin. Büyük bir tencerede tereyağı eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız ördeğin etini ilave edin. 4-5 dakika kavurun. Biber salçasını katıp 1-2 dakika çevirin. Unu ekleyin. Biraz çevirin. Portakal suyunu ve şarabı ilave edin. Garni buketini (garni buketi fesleğen, maydanoz, kekik ve dereotunu kağıt torbaya konarak yapılır) tencerenin içine sarkıtın. Ördeğin üzerine çıkacak kadar ördeği haşladığınız suyu ekleyin. Kapağı kapatıp bir saat veya ördek yumuşayana kadar pişirin. Ördek etlerini tencereden dışına alıp garni buketini çıkarın. Kalan sosun içine soyulup büyük parçalar halinde kesilmiş patates, kabak ve havuç ilave edin. Piştiğinde ördek etlerini ilave edin. 1-2 dakika sonra ördek eti ısınınca ateşi kapatın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

NOT: Ördek ve kaz gibi av hayvanları pişerken genellikle portakal ve garni buketi kullanılmasının sebebi bu tür hayvanların ağır kokusunu hafifletmek içindir.

Alıntı.


Konu Burce tarafından (04 Haziran 2014 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Mart 2009, 06:01   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Devekuşu Güveç Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler

* 1 kg kemiksiz devekuşu eti, küp şeklinde doğranmış
* 125 ml sirke
* 6 orta boy kuru soğan, dilimlenmiş
* 45 ml, zeytinyağı
* tuz ve mümkünse taze çekilmiş kara biber
* 15 ml biber sosu, kühne marka tercih
* 30 ml domates püresi
* 15 ml un

Yapılışı

Eti yumuşatın, üzerine sirke dökün ve en az 30 dk. terbiye edin.Baharatını kontrol edin. Güvecin en altına zeytinyağı içine bir sıra dilimlenmiş soğan dizin. Üzerine dilimlenmiş devekuşu etlerinden koyun ve bunların üzerine de bir sıra soğan daha dizin. Kühne biber sosunu, domates püresini ve unu bir kapta karıştırın ve ve güveçin en üst kısmına koyun. 140 º C de 2-3 saat boyunca veya etler pişinceye kadar fırında pişirin. İstenirse son 30 dk.da üzerine dilimlenmiş patates eklenebilir. Güveç kasesi ile servis yapılır.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 06:02   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Hindi Rulo

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler

* Sos için krem şanti
* kekik
* yeşil fıstık
* brokoli
* pul biber
* arpacık soğan
* Bir adet bütün hindi ya da kişi sayısına göre bonfile hindi etleri
* renkli biberler
* mantar çeşitleri
* dilediğiniz kadar patates
* havuç

Yapılışı

Elinizde temizlenmiş bütün bir hindi varsa, hindinin karnını yarısına kadar açın. Kemiklerini alın ve etlerini bir kaç dakika dövüp, inceltin. Kemiksiz hindinin içine tuz, pul biber, yeşil fıstık serpip, eti rulo haline getirin. Yanmayan iplerle ruloyu sımsıkı sarın. Üzerine tereyağ sürüp, kırmızı toz biber ve kekik serpin. Derin bir kaba koyun, üzerini folyo ile kaplayın. 180 derecelik fırında 40, 45 dakika süreyle pişirin. İplerini çözünce, isteğinize göre kalın ya da ince olarak dilimleyin. Piştiğinde tereyağ ve baharatların yardımıyla oluşacak sosu, kremayla çoğaltabilir, bu sosla hindinizi servis yapabilirsiniz. Ayrıca haşlanmış arpacık soğan, havuç, kabak, brokoli, renkli biberler, mantar ve taze baharatlarla renkli ve doyurucu bir tabak oluşturabilirsiniz. Haşlanmış patates de hindinin yanında çok iyi gidiyor. Patatesi soğanla bir kaç dakika sotelerseniz lezzetini artırırsınız.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:01   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Kağıtta Devekuşu Kebabı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler

* Yarım kg kemiksiz devekuşu eti
* 200-250 gr kaşar peyniri rendesi
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 baş büyük orta büyüklükte kuru soğan
* 1 kutu garnitür
* 300 gr mantar
* Yağlı kağıt
* Tuz, kimyon, karabiber

Yapılışı

Kuşbaşı olarak doğrayıp hazırladığınız devekuşu etlerini tereyağında ince kıyılmış soğan ile birlikte soteleyiniz.Daha sonra mantarları ilave ediniz. Mantarlar suyunu çekinceye kadar karışımı ocakta pişiriniz. Daha sonra iki kat yapılmış yağlı kağıdın içine hazırlamış olduğunuz karşımdan paylaştırarak koyunuz, üzerine arzu ettiğiniz miktarda kaşar rendesi ilave ediniz. Kağıdı kapatmadan önce yanmaması için üzerine bir miktar sıvı yağ sürünüz. 230 derecelik fırında kağıtların üzeri kızarana dek pişiriniz.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:02   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Ördekli Etli Sezar Salatası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler

* 1 yumurta
* 1 fincan rendelenmiş parmezan peyniri
* 2 diş ince doğranmış sarmısak
* 1 çorba kaşığı sirke
* 250 gramlık 2 ördek göğsü fileto
* 7 dilim tost ekmeği
* 8 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 aysberg salata
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 3 tane konserve sardalya

Yapılışı

Hazırlanış süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik

1. Ördek filotoları yıkayıp kurutun. Teflon tavada derili kısımları aşağı gelecek şekilde orta ateşte 7 dakika kızartın. Çevirip 7 dakika daha kızartın. Tuz biber ekin.
2. Ekmek dilimlerini küplere kesin. 3 çorba çaşığı zeytinyağında kızartın. Sarmısağı ekleyip harmanlayın. Soğumasını bekleyin.
3. Yumurtayı 4 dakika haşlayın. Salatayı temizleyip ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir kapta limon suyu ile sirkeyi biraz karabiberle karıştırın. 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpın. Yumurtanın sarısını ayırın. Sarısını ezip sosa ekleyin ve krema kıvamına gelinceye dek karıştırın. 4 sardalyayı ince doğrayıp sosa ekleyin.
4. Salatayı çukur servis tabağına aktarın. Sos, ekmek parçaları ve parmezan peyniri ile harmanlayın. Eti dilimleyip üzerine koyun.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:03   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Domatesli Kaz Yahnisi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz. Üzerine bir soğan çentiniz, iki kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Sonra biraz un serpip etleri de kızartıp orta ateşe çekin. Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız. Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz. Ya da kaz suyu ile bir kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız. Tuz ve baharat ekiniz, kapalı kapta yavaş yavaş pişiriniz. Kestane büyüklüğünde yirmi parça patatesi tereyağı ile kızartınız,tencereyi indirmeden iki üç dakika önce içine atınız. NOT: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktarda soymalı, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu biraz haşlamalı,yahniyi indirmeden 5-6 dakika önce patates yerine tencereye atılmalıdır. Böyle gayet lezzetli olur. Yahniler bol soğan koymaktan kaçınılmamalıdır.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:04   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Portakallı Ördek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
4 adet küp kesme şeker
1 çay kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal likörü
1 çorba kaşığı portakal marmeladı
1 çorba kaşığı şarap


Yemek Tarifi
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.
Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:06   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
MALZEMELER
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi


HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.
Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:08   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Kaz Budu Dolması

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
4adet kaz budu
1adet kaz ciğeri
1adet kaz yüreği
200gr koyun kıyması
3adet domalan
1adet yumurta
100gr sosis
50gr rendelenmiş kaşar peyniri
50gr margarin
zeytinyağı
5dal maydanoz
½ bardak beyaz şarap
1kaşık brandy
karabiber
tuz


Yemek Tarifi
Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, brandy, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu harcı kaz butlarının içine doldurun, yırtık yerlerini beyaz iplik kullanarak dikin. Uygun büyüklükte olan bir fırın tepsisine kalan margarini ve 3kaşık zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın, buraya butları yerleştirin. Butlar kızarana kadar çevirerek bir süre pişirin. Butlar kızarınca da tepsiyi ocaktan alıp şarabı üstlerine serpin. En sona tepsinin kapağını kapatıp kızgın fırında 1saat pişirin. Zamanı dolunca kontrol edin eğer pişmemiş ve suyu kalmamışsa yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edebilirsiniz.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:09   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Av Yemekleri




Bıldırcın Kağıtta

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
av, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 11:06
Aydın Yöresel Yemekleri - Aydının Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 10:47
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri Sevda Yemek Tarifleri 0 09 Temmuz 2013 18:12
Kolay Et Yemekleri AnqeL Et Yemekleri 0 13 Mayıs 2012 23:38
Düzcenin Yemekleri aLya Yöresel Yemekler 0 10 Ekim 2011 13:38