05 Mart 2010, 02:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Leblebi Tarifi Şimdi size evde nasıl leblebi üretebileceğinize dair tarif sunuyoruz: HAZIRLANIŞI Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır. El eleği ile de boylarına göre nohut ayrımı yapılır ve kavrulur.. Tavlama denilen birinci kavurmadan sonra, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir. Bu sürede birbirini pişirir. İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonra kuru bir yere serilerek 15-20 gün dinlendirmeye bırakılır. Bu dinlendirme süresiı az olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olur. Birinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur. Bu kırık nohut tekrar kavrularak kırık leblebi yapılır. Son tavlamadan sonra, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur. Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur. Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur. Bir veya iki gün sonra isteğe göre bu leblebi yeniden kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
leblebi, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Leblebi - Sunay Akın | Elysian | Şairler ve Şiirleri | 0 | 09 Mayıs 2014 17:37 |
Leblebi Şekerli Pasta Tarifi | yoSun | Pastalar | 0 | 01 Ekim 2012 19:59 |
Çorum / Leblebi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 12 Aralık 2011 23:38 |
Leblebi (çorum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:50 |