21 Ekim 2011, 18:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sütlü pirinç soslu karamelli dondurma Hazırlama süresi 25 dakika 6-8 adet 275 kalori Malzemeler: 300 gram pirinç 150 gram pudra şekeri 1 litre süt 125 ml. vanilya likörü 400 ml. vanilyalı sıvı krema karamelli dondurma çubuk tarçınHazırlanışı: * Geniş bir tencerede 125 ml. vanilya likörünü ve sütü ısıtın. Pirinci soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzün. Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun. * Karışımı kaynatın. Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın. * Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin. * Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin. * Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın. Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın. İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip tatlandırabilirsiniz.
__________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
pirinc |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 18:38 |
Çeltik Pirinç - Pirinç Nedir - Pirinç Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:23 |
Cevizli Karamelli Tart | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:47 |
Çikolata Tabanlı Karamelli Puding | Kralice | Tatlılar | 0 | 16 Kasım 2008 15:43 |