25 Şubat 2012, 03:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fajita Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 200 grm bonfile 1 adet büyük soğan 1 diş Sarımsak (püre) 2 adet dolmalık kırmızı biber (dilimlenmiş) 1 kaşık tereyağ 1 yemek kaşığı ekşi krema Tuz Taze çekilmiş karabiber Çeşitli baharatlar Hazırlanışı : Bonfileyin ince ince dilimleyip, zeytinyağında püre sarımsak, tuz taze çekilmiş karabiber ile birlikte bir kaç saat bekletin. Bu arada ekşi, kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin. Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup, iyice ısındığından emin olun. Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Kontrol edin. Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız, biber, soğan ve baharatları ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın. Servisi sırasında kızarmış ekmek, çeşitli soslar va patates cipsi kullanabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
fajita |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuk Fajita | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 06 Ekim 2010 00:21 |