Karpuz kabuğu reçelinin tarifi Karpuz kabuğu reçelinin tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: * Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu * 2 su bardağı su * 3 su bardağı şeker * 7–8 diş karanfil * Çeyrek limon suyu Hazırlanışı: Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun, kalan beyaz kısım kesme tahtası üzerinde iyice ince dilimler halinde kıyın. Tencereye suyu koyup kaynatın ve karpuz kabuklarını atarak ocağı kısın. Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakika kadar kaynatarak da yapabilirsiniz. Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra şekeri atın, karanfili ekleyin ve ara sıra karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin. Reçelden aldığınız bir damlayı soğuk zemin üzerine damlattığınızda top olarak duruyorsa reçel olmuş demektir. Limon suyunu ekleyip iki dakika daha pişirip sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun. *Değişik daha önce hiç yemedim ama karpuz kabuklarının değerlendirilmesi acısından güzel. Tadıda güzelse yapılabilir ;s3 |
Cevap: Karpuz kabuğu reçelinin tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nasıl bir tatlı olur bu sence? |
Cevap: Karpuz kabuğu reçelinin tarifi Eminimki qüzel 1 tadı vardır denemek lazım :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net