IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Ekim 2012, 17:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karpuz kabuğu reçelinin tarifi




Karpuz kabuğu reçelinin tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
* Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu
* 2 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* 7–8 diş karanfil
* Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı:
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun, kalan beyaz kısım kesme tahtası üzerinde iyice ince dilimler halinde kıyın. Tencereye suyu koyup kaynatın ve karpuz kabuklarını atarak ocağı kısın. Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın.

Bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakika kadar kaynatarak da yapabilirsiniz. Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra şekeri atın, karanfili ekleyin ve ara sıra karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin.

Reçelden aldığınız bir damlayı soğuk zemin üzerine damlattığınızda top olarak duruyorsa reçel olmuş demektir. Limon suyunu ekleyip iki dakika daha pişirip sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun.

*Değişik daha önce hiç yemedim ama karpuz kabuklarının değerlendirilmesi acısından güzel. Tadıda güzelse yapılabilir ;s3

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ekim 2012, 18:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karpuz kabuğu reçelinin tarifi




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nasıl bir tatlı olur bu sence?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Ekim 2012, 15:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karpuz kabuğu reçelinin tarifi




Eminimki qüzel 1 tadı vardır denemek lazım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kabuğu, karpuz, reçelinin, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karpuz - Karpuz Nedir - Karpuz Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:33
Elma Kabuğu Mucizesi Heidi Alternatif Tıp 0 30 Temmuz 2008 16:20