Elmalı - Tarçınlı Çıtır Elmalı - Tarçınlı Çıtır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 15-20 dakika Malzemeler: 1 yufka 5-6 adet kırmızı elma 2x1/3 ölçü/100 g toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı: Elmalar soyulur, rendelenir şeker ve tereyağı ile 5 dakika pişirilir, tarçın ilave edilir. Karışım yufkanın yarısına sürülür, yufka katlanır ve hamur keseceği ile şeritler halinde kesilerek yağlanmamış fırın tepsisine dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir. Püf noktası: Fırından çıktıklarında yumuşak olmalarına rağmen dışarıda bekleyince çıtırlaşacaklardır. Aynı gün tüketilmez ve yumuşarsa tekrar fırınlayarak çıtırlaştırılabilirler. Çıtırlar kahvaltıda, çay saatinde hatta dondurma ile tatlı olarak da servis edilebilir. Şefin önerisi: Pul biber, kekik, ezilmiş sarımsak ilave edilen zeytin ezmesi ile "zeytinli çıtırlar" yapılabilir |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net