🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Baklayı pişirirken, renginin siyahlaşmasını engellemek için derin bir kaba 1-2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyu sıkrak güzelce karıştırın. Ayıklamış olduğnuz baklaları bu karışımın içerisine atın ve pişireceğiniz vakit süzerek tencereye koyun. Bu uygulama ile pişireceğiniz baklalar rengini kaybetmeyecektir. Eğer bu işlemi yapmayı tercih etmiyorsanız yemeğiniz pişerken tencereye ilave edeceğiniz limon suyu yada tuzu rengin değişmesini önleyecektir.Bir kilogram bakla için yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz.