IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Aralık 2016, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gurkan Şef'ten bayramlık lezzet tuyoları!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Etin jonu Gurkan Şef Kurban Bayramı oncesi lezzet tuyolarını paylaştı ve ağız sulandıran kavurmanın puf noktalarını acıkladı...
En iyi kurban kavurması hayvanın neresinden olur?

Koldan. Buttan da olur ama kol buta gore daha lezzetlidir. Cunku but kaslı olabilir. Kolda ise kas mevcut değildir. Bu yuzden kol etiyle yapılan kavurma cok daha keyiflidir.



14

En sık yapılan hatalar neler, bize iyi bir kavurmanın sırrını madde madde acıklayabilir misiniz?

Kavurma icin sac, dokum tava da kullanılabilir ama celik olması cok daha iyi, cunku ısıyı cok daha hızlı alır. Dokum gec ısınır. Et celik tencerede daha keyifli pişer.

Teflon tavada kavurma kesinlikle yapılmamalı. Teflon tava yeterli ısıyı sağlayamadığı icin muhurlemeyi gercekleştiremeyecek, bu yuzden etiniz suyunu tavaya bırakacak. Siz etinizin piştiğini zannedeceksiniz oysa bu sırada sıvı kaybediyor olacak. Sıvı kaybetmesi lezzet kaybı da demek.

Tencere iyice ısıtıldıktan sonra (hafiften dumanlar yukseldiği zaman) sırasıyla once kavram yağı, sıvısı cıktıktan sonra da (iyice sarımtırak bir hal aldığı ve kuruduğu vakit de) etler eklenmeli. Sadece kavurma yaparken değil, sebze yemeklerinde bile tencere soğukken malzeme asla tencereye konulmamalı.


24

Neden yuksek ateş? Cunku bir nevi muhurleme işlemi yapılmış oluyor. Muhurleme neden onemli? Cunku bu işlemle sıvı, etin icine hapsedilir. Bu şekilde de et yumuşak ve lezzetli olur. (Et yemeklerinde ve ızgaralarda yuksek ateş gerekli.)

Kavurma yaparken et de yağ da eşit parcalar halinde doğranmalı ki parcalar eşit surede pişsin. Aksi takdirde kucukler daha erken pişecek buyuk parcayı pişireyim derken de kucukleri yakacaksınız.

Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonra tum taneleri tencereden alınmalı. Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline donuşebilir.


34

En onemli puf noktalarından biri tuz. Izgaralık ette iri taneli tuz kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu. Izgaralık ette tuz onceden atılırken tencere yemeklerinde ise sonradan konulmalı. Bu yuzden kavurmaya da tuz en son eklenmeli.

Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o keskin kokusunu yumuşatmak icin kavururken bir miktar taze kekik ve limon sıkabilirsiniz. Asidik ozelliği olduğundan bu kokunun gitmesine yardımcı olacak. Birkac dal biberiye ve taze kekik de ilave edilebilir.



44
En iyi kurban kavurması hayvanın neresinden olur?

Koldan. Buttan da olur ama kol buta gore daha lezzetlidir. Cunku but kaslı olabilir. Kolda ise kas mevcut değildir. Bu yuzden kol etiyle yapılan kavurma cok daha keyiflidir.


En sık yapılan hatalar neler, bize iyi bir kavurmanın sırrını madde madde acıklayabilir misiniz?

Kavurma icin sac, dokum tava da kullanılabilir ama celik olması cok daha iyi, cunku ısıyı cok daha hızlı alır. Dokum gec ısınır. Et celik tencerede daha keyifli pişer.

Teflon tavada kavurma kesinlikle yapılmamalı. Teflon tava yeterli ısıyı sağlayamadığı icin muhurlemeyi gercekleştiremeyecek, bu yuzden etiniz suyunu tavaya bırakacak. Siz etinizin piştiğini zannedeceksiniz oysa bu sırada sıvı kaybediyor olacak. Sıvı kaybetmesi lezzet kaybı da demek.

Tencere iyice ısıtıldıktan sonra (hafiften dumanlar yukseldiği zaman) sırasıyla once kavram yağı, sıvısı cıktıktan sonra da (iyice sarımtırak bir hal aldığı ve kuruduğu vakit de) etler eklenmeli. Sadece kavurma yaparken değil, sebze yemeklerinde bile tencere soğukken malzeme asla tencereye konulmamalı.

Neden yuksek ateş? Cunku bir nevi muhurleme işlemi yapılmış oluyor. Muhurleme neden onemli? Cunku bu işlemle sıvı, etin icine hapsedilir. Bu şekilde de et yumuşak ve lezzetli olur. (Et yemeklerinde ve ızgaralarda yuksek ateş gerekli.)

Kavurma yaparken et de yağ da eşit parcalar halinde doğranmalı ki parcalar eşit surede pişsin. Aksi takdirde kucukler daha erken pişecek buyuk parcayı pişireyim derken de kucukleri yakacaksınız.

Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonra tum taneleri tencereden alınmalı. Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline donuşebilir.

En onemli puf noktalarından biri tuz. Izgaralık ette iri taneli tuz kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu. Izgaralık ette tuz onceden atılırken tencere yemeklerinde ise sonradan konulmalı. Bu yuzden kavurmaya da tuz en son eklenmeli.

Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o keskin kokusunu yumuşatmak icin kavururken bir miktar taze kekik ve limon sıkabilirsiniz. Asidik ozelliği olduğundan bu kokunun gitmesine yardımcı olacak. Birkac dal biberiye ve taze kekik de ilave edilebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kış makyajı 2017 tuyoları yuvarlananpanda Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Aralık 2016 13:54
Gurkan Gurkan Üye Resimleri 17 30 Ocak 2014 18:23
Gurkan Gurkan IRC Künye 7 11 Kasım 2011 13:59