IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Aralık 2016, 14:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sufleden pizzaya karnabaharlı 7 farklı lezzet!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kokusu nedeniyle pek sevilmeyen ancak sağlıklı bir besin olan karnabaharı sevdirecek 7 farklı lezzet.
Karnabahar kopurup lezzetli bir sufleye donuşuyor

Sufle sadece tatlı olmuyor. Tıpkı sufle tadında cok pratik bir yemek. Karnabahar sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir.

Malzemeler:

-1 orta boy karnabahar
- 2 yumurta sarısı
- 2 yumurta akı
- 2 su bardağı hazır patates puresi
- 4 corba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 corba kaşığı zeytinyağı
- Tuz




114

Hazırlanışı:

Karnabaharı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suzdukten sonra catalla ezin. Patates puresini paketteki tarifine gore hazırlayın, 2 su bardağı kadarını karnabahara ekleyin. Uzerine peynir, tuz, yumurta sarıları ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile cırpıp kar haline getirin, yavaşca karıştırarak karnabaharlı karışıma ekleyin. İsteğe gore uzerine biraz kaşar peyniri eklenebilir. Ancak karnabahar cok guzel kızardığı icin aslında pek gerek de yok.

Kucuk fırın kaselerine paylaştırarak 200 derecede ustu kızarıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin.



214

Kaşarlı karnabahar koftesi

Karnabaharı sevmeyen cocuğunuza kofte yaparak sevdirebilirsiniz.

Malzemeler:

-Orta boy karnabaharın yarısı
-2 adet yumurta
-4 adet taze soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 su bardağı galeta unu ( Evdeki bayat ekmekleri mikrodalga fırında kurutup robottan cekebilirsiniz.)
-Pulbiber, karabiber,kekik ,toz kırmızı biber ve tuz
-Ortası icin kaşar dilimleri
-Kızartmak icin sıvıyağ



314

Hazırlanışı:

Karnabaharı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu suzdukten sonra derin bir kaba alın. Catalla karnabaharın hepsini iyice ezin.
İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, yumurtaları galeta ununu baharatlarını, tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harcınızın biraz cıvık olması onemli değil. Şekil alacak kıvama gelmesi yeterli. İhtiyaca gore biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz,
Yaptığınız harctan kofteler icin, yumurtadan biraz kucuk parcalar alın. Elinizle hafif yassı yapın ve ustune kaşar peynirini koyup harcı kaşarın uzerine kapatın. Elinizle kaşar peyniri hic gozukmeyecek şekilde koftelerinizi duzeltin.
Kofteleri hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın yağda onlu arkalı kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın. Koftelerin yanında yoğurt, ketcap veya mayonez de guzel gidiyor.



414
Karnabahar kopurup lezzetli bir sufleye donuşuyor

Sufle sadece tatlı olmuyor. Tıpkı sufle tadında cok pratik bir yemek. Karnabahar sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir.

Malzemeler:

-1 orta boy karnabahar
- 2 yumurta sarısı
- 2 yumurta akı
- 2 su bardağı hazır patates puresi
- 4 corba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 corba kaşığı zeytinyağı
- Tuz



Hazırlanışı:

Karnabaharı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suzdukten sonra catalla ezin. Patates puresini paketteki tarifine gore hazırlayın, 2 su bardağı kadarını karnabahara ekleyin. Uzerine peynir, tuz, yumurta sarıları ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile cırpıp kar haline getirin, yavaşca karıştırarak karnabaharlı karışıma ekleyin. İsteğe gore uzerine biraz kaşar peyniri eklenebilir. Ancak karnabahar cok guzel kızardığı icin aslında pek gerek de yok.

Kucuk fırın kaselerine paylaştırarak 200 derecede ustu kızarıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin.


Kaşarlı karnabahar koftesi

Karnabaharı sevmeyen cocuğunuza kofte yaparak sevdirebilirsiniz.

Malzemeler:

-Orta boy karnabaharın yarısı
-2 adet yumurta
-4 adet taze soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 su bardağı galeta unu ( Evdeki bayat ekmekleri mikrodalga fırında kurutup robottan cekebilirsiniz.)
-Pulbiber, karabiber,kekik ,toz kırmızı biber ve tuz
-Ortası icin kaşar dilimleri
-Kızartmak icin sıvıyağ


Hazırlanışı:

Karnabaharı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu suzdukten sonra derin bir kaba alın. Catalla karnabaharın hepsini iyice ezin.
İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, yumurtaları galeta ununu baharatlarını, tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harcınızın biraz cıvık olması onemli değil. Şekil alacak kıvama gelmesi yeterli. İhtiyaca gore biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz,
Yaptığınız harctan kofteler icin, yumurtadan biraz kucuk parcalar alın. Elinizle hafif yassı yapın ve ustune kaşar peynirini koyup harcı kaşarın uzerine kapatın. Elinizle kaşar peyniri hic gozukmeyecek şekilde koftelerinizi duzeltin.
Kofteleri hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın yağda onlu arkalı kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın. Koftelerin yanında yoğurt, ketcap veya mayonez de guzel gidiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pür Lezzet Seyra Kebaplar Köfteler 0 18 Eylül 2014 23:22