![]() |
Patates Yatağında Mantar Tarifi Malzemeler6 adet taze patates 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber 6 adet mantar 4-5 adet maydanoz yaprağı 1 tatlı kaşığı tereyağı 50 gram parmesan peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Püf Noktası Patateslerin kabuklarını soymak istemiyorsanız temiz bir bulaşık süngeriyle iyice temizleyebilirsiniz. Maydanoz yapraklarını fırından çıkardıktan sonra koymalısınız. Aksi takdirde yapraklar yanacak ve acımsı bir tat oluşturacaktır. Pişirme Önerisi Dilerseniz patatesleri fırınlamadan önce haşlayabilir ve fırında pişme süresini kısaltabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Taze patateslerin kabuklarını iyice temizleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patatesleri ortadan ikiye bölün ve iri çekilmiş tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını, fırın tepsisine dizilmiş patateslerin üzerine eşit olacak şekilde ilave edin. Geniş bir tavayı ısıtın. Tereyağını eritin. Eriyen tereyağında temizlenmiş mantarları sotelyin. Mantarlar suyunu salıp geri çekince tuzu ve karabiberi ilave edin ve ocaktan alın. Patateslerin içi yumuşayıncaya kadar fırınlayın. Fırınlanmış patateslerin üzerine sotelenmiş mantarları ilave edin. Mantarların üzerine parmesan peynirini de ilave edin ve tekrar fırınlayın. Peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla lezzetlendirin ve işte hazır. Afietler olsun! |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk