IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Ocak 2020, 00:23   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buzluk İçin Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapraklarınızı topladıktan sonra taze bir şekilde ya da salamura bir haldeyken de kullanabilirsiniz. Eğer taze yaprak kullanacaksanız, asma yapraklarınızı üst üste desteler haline getirin ve geniş bir kabın içerisine koyun. Üzerine sıcak su gezdirin ve 15-20 dakika kadar suyun içerisinde bekletin. Bu bekleme süresinin ardından renginin değişip sarılaştığını göreceksiniz. Eğer salamura yaprak kullanacaksanız mutla 30 dakika öncesinde ılık suyun içerisine koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede fazla tuzu da çıkmış olur.

Ardından iç harcını hazırlayın. Soğanlı ya da soğansız, etli ya da etsiz, salçalı ya da salçasız iç harcını dilediğiniz kadar hazırlayabilirsiniz. 300-400 gram asma yaprağına, 1 su bardağından yapacağınız harç yeterli olacaktır. Soğanlı bir iç harç yapmak isterseniz mutlaka bolca soğan kullanın ve soğanları olabildiğince incecik bir şekilde doğrayın. Soğanlarızı mutlaka kavurarak iç harcını hazırlayın. Soğansız yapacaksanız da iç harcını çiğden hazırlayabilirsiniz. İçerisine damak zevkinize göre salça da ilave edebilirsiniz. Tatlı yaprak sarmaları seviyorsanız kuş üzümü de ekleyebilirsiniz.

Ardından yaprak sarmanızı düz bir zemenine serin ve içerisine 1 tatlı kaşığından az iç harç koyun. Yaprak sarmanızı üst kısmını rulo şeklinde kapatın. Yan kısımlarını içe doğru katlayın ve sıkıca sarın. Sıkıca sarmaya özen gösterin ki pişerken kırılmalar, patlamalar olmasın.

Tüm yaprak sarmalara aynı işlemi uygulayarak sarın. Ardından elde ettiğiniz yaprak sarmaları buzdolabı poşetinin içerisine dikkatli bir şekilde dizerek aktarın. Buzluğa kaldırın ve donmaya bırakın. Ne kadar aralıklı dizerseniz birbirlerine yapışma ve pişerken patlama riski ortadan kalkar.

Donan yaprak sarmaları dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra tencereye dizin. Üzerine su, limon ve zeytinyağından oluşan bir sos gezdirip ağırlık koyun ve pişirin. Pişirdikten sonra ılımaya bırakın. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!



-Alıntı-

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buzluk, derin dondurucu, yaprak sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etli Yaprak Sarma Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:11
Mantarlı Yaprak Sarma Elysian Dolma ve Sarmalar 0 25 Şubat 2014 12:51
Vişneli Yaprak Sarma oneofgirl Dolma ve Sarmalar 0 03 Ağustos 2013 19:21
Külbastılı Yaprak Sarma Tarifi oneofgirl Et Yemekleri 0 24 Temmuz 2013 19:34