tugbu | 17 Ağustos 2020 22:11 | Cevap: Hardalı nelerde kullanabiliriz canlarim bi yardım edin sjsjs Alıntı: Kaan Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 1042348637)
Hardal Kullanıldığı Yerler : Siyah hardal otu ya da beyaz hardal otu bitkilerinin tohumları ya da bu tohumların öğütülmüş hali baharat olarak kullanılır.
Keskin ve yakıcı bir tadı vardır. Sos olarak ve soslara sarımsı renk vermek için zerdeçal ile birlikte kullanılır. Bütün haldeki hardal tohumları turşu salamuralarında, et ve deniz ürünleri pişirmede kullanılabilir.
Lahana turşusu ve yağlı salamuraları tatlandırmak için kullanılır. Hindistan‘da tereyağında kızartılıp patlatılan tohumlar hoş kokuları ile garnitürlerde veya çeşni olarak yemeklerde kullanılır.
Toz hardal da içeceklere ve fırında yapılan bazı yemeklere katılır.
Kahverengi tohumlar köri hazırlamak için diğer baharatlarla karıştırılır.
Brassica juncea cinsinden hardal yağı elde edilebilir. Toz hardal, ızgara sosları, fırınlanmış sebzeler ve yumurtalarda kullanılabilir.
Tatlıdan acıya ve keskin kokuludan yumuşak tatlara kadar hardal sosları bulmak mümkündür.
Et yemeklerinde, özellikle av etlerinden yapılan yemeklerde, yumurta ve sebzelerden yapılan salatalarda da hardal sosu kullanılabilir. | Eti marine ediyolarmiş ama köfte de sevmedim et te denicem bakalim pandemi sagolsun el atmadigimiz bir hardal kaldi sjsjsjsj
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:11 -->-> Daha önceki mesaj 22:10 -- Alıntı: Süveyda Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 1042348638)
Sjsjsjs birde tam onu yerken çiğ balık yumurtası olduğunu düşününce iğice tiksiniyorum insan snsnsmsks | Cig balik yumurtası mi harbi mi sjsjsjsj nereye kusuyoz @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sjsjsj |