IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Mayıs 2021, 14:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuver Çeşitleri




Kuver Çeşitleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(I) BASİT KUVER:


Bir restoranda servis öncesi misafir masalarına hazırlanan kuverdir.
Restoranın servise hazır olduğunu ve hangi masalarda servis
yapılacağını gösterir. Basit kuverde, misafirin yemekte mutlak
kullanacağı araçlar bulunur.


Genellikle bir öğünde üç çeşit yemek vardır. Bunlar giriş yemeği
(çorba vs.), ana yemek, tatlı veya meyvelerdir. (starter = Başlangıç
yemeği, main course = ana yemek, dessert = tatlı). Restoran
servise hazırlanırken bu noktadan hareket edilir. Tatlı ve meyve ile
tatlının çeşitleri olabileceğinden kuvere tatlı ve meyve takımları
konmaz. Sonradan siparişe göre servis yapılır.


(aa) Moltan ve masa örtüsü,


(ab) Servis tabağı ve peçete (Servis tabağı yoksa yalnızca peçete) ,


(ac) Büyük çatal, kaşık, bıçak,


(ad) Su bardağı,


(ae) tuz, biber, kül tablaları.






(II) ALAKART SERVİS KUVERİ:


Alakart servis yapılan restoranlarda misafir, salon amiri tarafından
karşılanıp masaya yerleştirildikten sonra kendisini takdim eder ve
yemek menüsünden yemek ve içki seçenek siparişlerini verirler.
Misafirlerin yiyecek ve içecekleri önceden kestirilemediğinden,
servisi hızlandırmak için masalarda misafirin kullanma ihtimali büyük
olan takımlarla kuver hazırlanır.


(aa) Molton ve masa örtüsü,


(ab) Servis tabağı ve peçete (veya yalnız peçete)


(ac) Yemek çatal ve bıçağı,


(ad) Ekmek tabağı ve bıçağı,


(ae) Su ve şarap bardağı,


(af) Kül tablası ve menaj.


İlk siparişte misafirin içeceği içki ve yiyeceği ilk iki yemek belirlenir.
Böylece kuverde yapılması gereken değişiklikler ve ilaveler yapılır.


Misafir çorba ve et yemeği sipariş etmişse, bir çorba kaşığı kuvere ilave
edilir. Ana yemek olarak hamur işi veya balık istenmişse, büyük çatal ve
bıçak kaldırılır ve yerine balık için balık takımı, hamur için de ilgili takımlar konur.


Alakart servis siparişine göre takımların ilavesi veya değiştirilmesi çok
önemlidir. Bu işlemler yemek masaya gelmeden önce yapılmalıdır.






(III) TABLDOT SERVİSİ:


Günün belirli saatlerinde bir gün misafirlere yapılan servistir. Servis
edilecek yemek önceden belli olduğu için kuver ona göre hazırlanır.
Servis başladığında personel kuver hazırlamak için zaman kaybetmez.
Sadece yemek ve içki servis ile uğraşır.


(aa) Molton ve masa örtüsü,


(ab) Servis tabağı ve peçete (yalnız peçete).


(ac) Yemeklere uygun çatal, kaşık ve bıçaklar,


(ad) Su bardağı.


(ae) Tuz, biber, kül tablası.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kuver çeşitleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düz Yazı Türleri - Düz Yazı Çeşitleri Nelerdir -Yazı Çeşitleri Hakkında Bilgi PySSyCaT Türkçe 0 28 Ekim 2014 00:36
Kök Çeşitleri - Bitkilerde Kök Çeşitleri PySSyCaT Biyoloji 0 19 Ekim 2014 11:24
PCR çeşitleri PySSyCaT Biyoloji 0 18 Ekim 2014 13:45
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13
Açı ve Açı Çeşitleri YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 16:38