IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By aSk
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Şubat 2022, 19:39   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Mutfağının Geleneksel Sulu Yemekleri




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Terbiyeli Sulu Köfte

Bu yemeğin yanına çorba yapmanıza gerek yok. Yemesi oldukça keyifli olan terbiyeli sulu köftenin suyunu kaşık kaşık içerken diğer yandan köftelerini yiyebilirsiniz.

Terbiyeli Sulu Köfte İçin Malzemeler

300 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet havuç
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
½ çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber, pul biber
Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı
½ limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Terbiyeli Sulu Köftenin Hazırlanışı

Derin bir kaseye soğan ve sarımsağı rendeleyin. Kıyma, pirinç, un, yumurta ve baharatları da ilave edip yoğurun. Yapışkan bir kıvam elde ettiyseniz un ilavesi yapabilirsiniz. Bir tepsiye un serpin ve köfteden fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri unlu tepsiye atın ve hazırladıkça una bulayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Tencerede 1 litreden biraz daha fazla suyu kaynatın. Kaynayan suya köfte, patates ve havuçları atın. Terbiye malzemelerini karıştırın. Havuçlar yumuşadığında terbiyeyi kaynayan su ile alıştırarak çoğaltın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis yapın.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
7-8 dilim pastırma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, kimyon
Pastırmalı Kuru Fasulyenin Hazırlanışı

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Eğer ertesi gün akşam pişirecekseniz sabah da suya koyabilirsiniz. Fasulyenin suyunu aralıklarla değiştirin ki gazı gitsin. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Salçalarını da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Baharatlarını da ekleyin ve iri iri doğradığınız pastırmaları, fasulyeleri de ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve tencerenizin kullanma talimatlarında belirtilen süreye uyarak pişirin. Acı ile aranız iyiyse tencereye 1 adet Arnavut biberi de atabilirsiniz.


Güveç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Güveç İçin Malzemeler

500 gram dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
3 adet domates
4 adet yeşil biber
5-6 diş sarımsak
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon
1 su bardağı su
Güveç Nasıl Hazırlanır?

Etleri yıkayın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirip suyunu süzün. Patlıcanları çizgili soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu su dolu bir kaba atın ve bekletin. Patates ve kabakları soyup patlıcanlarla aynı boyda doğrayın. Yeşil biberleri minik minik, soğanı ise yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları iri iri doğrayın. Tüm malzemeleriniz hazırsa artık güveci pişirebilirsiniz. Isıya dayanıklı güvecinizi ocağa alın ve az miktarda yağ ilave ederek soğanları kavurun. Ardından sırayla et, patates ve kabakları dizin. Aralarına baharatlarını ve domatesin yarısını da ekleyin. Patlıcan, biber ve kalan domatesleri de güzelce yaydıktan sonra bir miktar tuz serpin ve sebzelerin üzerine 1 su bardağı su ile karıştırdığınız salçayı gezdirin. Güveci önce alüminyum folyo ile kaplayın ve kapağını kapatın. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadığında kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.


İmam Bayıldı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İmam Bayıldı İçin Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 kesme şeker
Tuz ve karabiber
Sosu için;

½ su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için;

Maydanoz
İmam Bayıldı Nasıl Hazıralanır?

Patlıcanların saplarını koparmadan alacalı soyun ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları iyice kurulayın ve bir kenara ayırın. Soğanları ince uzun doğrayın, sarımsakları ikiye bölün. Domatesleri küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra ince uzun kesin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsak, biber, domates, küp şeker ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını alın. Patlıcanları bir karnıyarık tenceresine dizin ve karnıyarık yapar gibi orta kısımlarını hafif bir şekilde kesip açın. Domatesli harcı paylaştırıp tencereye 1 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip kaynatın. Pişen patlıcanların üzerine sosu gezdirip yemeğinizi soğutun ve soğuk olarak servis yapın.

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Şubat 2022, 10:14   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türk Mutfağının Geleneksel Sulu Yemekleri




Güzel tariflerdi gene eline sağlık +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
türk mutfağının geleneksel sulu yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Elif Yemek Tarifleri 0 01 Aralık 2015 00:16
Adıyamanın Yemekleri, Yöresel, Geleneksel Yemek Tarifleri Vesaire Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 15 Aralık 2014 00:33
Amasya’nın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 04 Kasım 2014 10:32
Geleneksel Alman Yemekleri AnqeL Yöresel Yemekler 0 20 Haziran 2012 14:42
Papara (Geleneksel) Tarifleri ile Rumeli Yemekleri.. Sevda Yöresel Yemekler 0 18 Kasım 2011 14:02