IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Nisan 2022, 15:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 Nisan 2022 iftar menüsü




Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Yapılışı :
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası İçin Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü fileto
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç

Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 limon suyu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Lokanta usulü tavuk çorbası yapımı için; orta boy derin bir tencere içine 1 adet tavuk göğsü filetoyu koyun. Üzerine 5 su bardağı su döküp, yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşladığınız tavuk etini suyundan alıp, soğumaya bırakın. Ardından tavuk etini küçük küçük parçalara ayırın.

Diğer tarafta başka orta boy derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip, 1 dakika kavurun. Ardından kavurduğunuz unun üzerine tavuk suyunun tamamını döküp, hızlıca karıştırın. Çorba suyunun içine 2 yemek kaşığı pirinç ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Çorbanın terbiyesi için; küçük bir kap içine 1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 diş rendelenmiş sarımsak koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Daha sonra çorba suyundan 1 kepçe alın. Terbiyenin içine ekleyip, iyice karıştırarak ılımasını sağlayın. Ardından terbiyeyi, çorba suyuna azar azar döküp, hızlı bir şekilde karıştırarak, kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra içine tavuk etlerini, damak tadınıza göre tuz ve karabiber koyun. Çorbayı karıştırıp, 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ekleyip, 1 taşım daha kaynatabilirsiniz.

Hazırladığınız lokanta usulü tavuk çorbasını servis tabağına koyun. Üzerine isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı döküp, kırmızı pul biber serpiştirip, servis edebilirsiniz.
Acem Köftesi İçin Malzemeler :
1 kilo patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1/2 küçük çay bardağı zeytinyağı
1,5 litre sıcak su
Tuz
Köftesi İçin:
500 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı karbonat
1 küçük dilim limon
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon

Acem Köftesi Nasıl Yapılır?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Acem köftesi yapımı için; öncelikle derin bir kap içine yarım kilo kıyma koyun. Üzerine 1 adet orta boy soğan rendeleyin. Köftelerin birbirine yapışıp, dağılmaması için 1 çay kaşığı karbonatın içine 1 küçük dilim limon sıkıp, karıştırın. Ardından köftenin üzerine dökün.

Daha sonra kaba 1 adet yumurta kırın. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç, yarım çay bardağı ince bulgur, yarım çay bardağı galeta unu, damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı kuru reyhan ekleyin.


Hazırladığınız köfte harcını arada bir elinizi hafifçe ıslatarak 10 dakika boyunca iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alın. Elinizde yuvarlayıp, bir tepsi içerisine dizin. Ardından köfteleri buzdolabında 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta 1 kilo patatesin kabuğunu soyup, köftelerin büyüklüğünde doğrayın.

Geniş derin bir tencere içine 1 adet ince ince doğranmış soğan koyun. Üzerine yarım küçük çay bardağı zeytinyağı döküp, sürekli karıştırarak, 2 dakika kavurun. Kavrulan soğanın üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip, hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından kavrulan salçanın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, biraz daha kavurun.

Daha sonra tencereye 1 buçuk litre sıcak su döküp, iyice karıştırın. Ardından kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine hazırladığınız köfteleri ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını hafifçe kapatıp, köftelerin 5 dakika pişmesini sağlayın. Daha sonra tencereye doğranmış patatesleri, 1 su bardağı haşlanmış nohut, damak tadınıza göre tuz ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı kuru reyhan ekleyip, 2-3 kere karıştırın. Köfte ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Acem köftesi piştikten sonra ocak üzerinden alıp, 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler :
1 su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Yapılışı :

Şehriyeli pirinç pilavı için; 1 su bardağı pilavlık pirinci iyice yıkayıp, 15 dakika kadar tuzlu ılık suda bekletin. Ardından suyunu süzün. Daha sonra orta boy derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, ısıtın.
Isınan yağın üzerine 3 yemek kaşığı tel şehriye ya da arpa şehriye ekleyin. Şehriyeler hafif kahve rengi olana kadar kavurun.

Kavrulan şehriyenin üzerine pirinci koyun. Pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Son olarak tencereye 2 su bardağı kadar sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Şehriyeli pirinç pilavı kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde suyunu çekene kadar pişirin.

Şehriyeli pirinç pilavı piştikten sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını açın. Kapak ile tencere arasına kağıt havlu serip, kapağı kapatın. 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Hazırladığınız şehriyeli pirinç pilavını hafifçe 1-2 kere karıştırıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları

Şehriyeli pirinç pilavı yapımında; pirinç çok iyi yıkanmalıdır. 15-20 dakika kadar ılık suda bekletilmelidir. Eğer pirincinizi nişastasından iyice arındırırsanız pilavınız tane tane olur. Aynı zamanda pirinçleri yağda uzun uzun kavurmak önemlidir. Pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelmelidir.

Pilavınızın içine koyacağınız şehriyenin miktarı da önemlidir. Şehriye, pilavın içinde ne çok ne de az olmalıdır. Kavurma esnasında ne az ne de çok kavrulmalıdır. Çünkü az kavurursanız şehriyeler beyaz kalır ve aromasını pilava vermez. Çok kavurursanız da iyice kararır ve pilavın hem rengini hem de tadını bozmuş olur.



Patlıcan Balığı İçin Malzemeler :
4 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı mısır unu
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Patlıcan Balığı Nasıl Yapılır?

Patlıcan balığı yapımında; öncelikle 4 adet orta boy patlıcanı iyice yıkayın. Ardından kabuklarını soyun. Daha sonra her bir patlıcanı uzunlamasına dörde bölün.

Diğer tarafta derin ve genişçe bir tencere içine yeteri miktarda su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine tuz ve patlıcan dilimlerini koyun. Patlıcanları yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra suyunu iyice süzüp, soğumaya bırakın.

Daha sonra orta boy geniş bir tabak üzerine 1 su bardağı kadar mısır unu ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, iyice karıştırın. Haşlanmış patlıcan dilimlerini arkalı önlü mısır ununa bulayın. Buladığınız patlıcanları kolaylık açısından bir tabak üzerine dizin. Mısır unlu patlıcanları kızgın yağ içine koyup, arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcan balığını kağıt havlu serili bir tabak üzerine koyup, yağının süzülmesini sağlayın.

Hazırladığınız patlıcan balığını servis tabağına koyun. İsteğe göre üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt döküp, servis edebilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Parmak Tatlısı İçin Malzemeler :
100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Bulamak İçin:
5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Parmak Tatlısı Yapılışı :

Parmak tatlısı yapımında; öncelikle şerbeti hazırlayın. Orta boy derin bir tencere içine 2 buçuk su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ekleyip, ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırıp, kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra içine 3-4 damla limon suyu dökün. Yaklaşık 6-7 dakika kadar daha kaynatın. Ardından şerbeti ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

İrmikli parmak tatlısının hamuru için; derin bir kap içine 100 gr tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyun. Üzerine 1 adet yumurta kırın. Ardından kaba 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı irmik, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyip, tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra kaba 2 buçuk su bardağı unu azar azar koyun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğüne yakın parçalar alıp, avuç içerisinde yuvarlayarak silindir şekli verin. Ardından bir tabağa 5 yemek kaşığı irmik koyun. Şekil verdiğiniz hamurları tek tek her tarafını irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine aralıklarla dizin.

Tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 20 dakika üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Parmak tatlısı piştikten sonra fırından çıkartıp, ilk sıcaklığı gidene kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Bu esnada irmikli tatlıları biraz daha küçük bir tepsi içine alın. Ardından tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirerek, dökün. Tatlı şerbetini çekip, tamamen soğuyana kadar bekletin.

Hazırladığınız irmikli parmak tatlısının üzerini yeşil toz fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyip, servis edebilirsiniz.


Parmak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

İrmikli parmak tatlısında; şerbet soğuk, tatlı sıcakken yapılan birleştirme işleminde oldukça dikkatli olunmalıdır. Tatlı piştikten sonra fırından çıkartıp, yaklaşık 5 dakika kadar ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Ardından sıcak tatlının üzerine önceden yapıp soğuttuğunuz şerbeti eşit bir şekilde dökün. Aksi taktirde tatlının üzerine hemen şerbeti dökerseniz tatlınız hamurlaşır.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Nisan 2022, 15:18   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




Bu iyi oldu oruçlu oruçlu canım cekti

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 15:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




EmekTar Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu iyi oldu oruçlu oruçlu canım cekti

Afiyet olsun 😂

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 15:23   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




DoRe Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afiyet olsun 😂

Bu yapılır mı ya bari bide tatlı tarifi koyda tam olsun

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 15:30   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




EmekTar Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu yapılır mı ya bari bide tatlı tarifi koyda tam olsun

En alta var zaten

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 15:34   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




DoRe Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


En alta var zaten

Cixx bol fıstıklı baklava daha iyi olurdu

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 15:49   #7
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




Aynen güzel menü eline sağlık +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 18:35   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aynen güzel menü eline sağlık +

Teşekkür ederim

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Nisan 2022, 19:21   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




Biz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile hergun fırın sütlaç tercih ediyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2022, 10:11   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 10 Nisan 2022 iftar menüsü




vioLeta Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Biz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile hergun fırın sütlaç tercih ediyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ama Fırın Sütlaç'sız olmaz ki seviyoruz akşama var yine @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gel sevdiğinden
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
10 nisan 2022 iftar menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Filmleri (8 Nisan 2022) CyBeR Sinema Dünyası 2 11 Nisan 2022 02:41
11-17 - Nisan 2022 haftalık burç yorumları / Tanem Haftalık Burç Yorumları 0 10 Nisan 2022 10:47
Benzin ve motorin 2022 güncel fiyatları (4 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları) CyBeR Ekonomi Haberleri 1 04 Nisan 2022 18:33
03 Nisan 2022 Pazar Posta Gazetesi Sarya Gazete Manşetleri 0 03 Nisan 2022 13:56
Haftanın Filmleri (1 Nisan 2022) CyBeR Sinema Dünyası 1 01 Nisan 2022 12:47