IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2016, 18:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2016'nın en iyi 6 dizisi




60'lardan beri dünyada ve 70'lerin ortasıyla Türkiye'de yaygınlaşan TV, yeni hikaye anlatıcılığın gözdesi olmuştur. İnsanların evine girmeye başladığından beri onları esir alan "kutular" gittikçe daha da kaliteli ürünler vermeye başlamıştır. Artık diziler sinemanın yerini ciddi biçimde almaya başlamışken beyazperdenin kendine yeni çözümler araması şart olmuştur. Ancak şimdi bu sorunların tespiti ya da sinema için öneriler yerine 2016'nın en iyi dizilerine göz gezdilerim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Lucifer
Şeytan tatile çıktı. Evet bu size bir savaş şifresi gibi gelebilir ancak dizinin herhangi bir özel askeri çıkartmayla ilgisi yok. O genel olarak dünya üzerindeki kadim savaştan, insan ile şeytanın mücadelesinden ortaya çıkmıştır. Ancak şeytan daha sonra Los Angeles tatiline ara vererek polis departmanına girmeye karar verir. Henüz 13 bölümünü tamamlamış ve Eylül'de ikinci sezonuna başlayacak dizi bazılarına göre klişelerle dolu olsa da yılın en iyi dizileri arasına girmiş bulunmakta.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Legends of Tomorrow
DC Comics sinemada kazandığı paraları TV ekranlarında katlamak için bir süredir dizi piyasasında aktif. Arrow ve Flash gibi dizilere imza atan yapım şirketi bu sene de Legends of Tomorrow isimli bir süper kahraman dizisi ile adını duyurdu. Sinemada olduğu gibi burada da ciddi seyirci kitlelerini ekranlara taşıyan yapımcıların sırtı muhtemelen uzun süre yere gelmeyecek. Ancak bu sefer tek bir süper kahraman hikayesinden ziyade bolca süper kahramanın öyküsünü anlatan film geniş kadrolu sinema filmlerini TV dizilerine taşıma hedefinde gibi görünüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Preacher
Son yıllarda vampir-zombi temalı yapımlar oldukça popülerleşti. Dünyanın en büyük sinemacıları ve televizyoncuları da bu temayı olabildiğince orjinalleştirmeye çalışıyorlar. Yani klasik Dracula hikayeleri artık geçmişte kaldı. Preacher ise belirli aksiyon öğelerini içinde bulundursa da öz olarak bir dini arayış hikayesini seyirciye sunuyor. Yerli seyirci için belki çok çekici olmayabilir ancak Hıristiyan çoğunlukta olan ya da Hıristiyan ritüellerine meraklı seyirciler için yılın vazgeçilmezi olacak düzeyde bir yapım.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Beowulf: Return to the Shieldlands
Bir "mini-TV dizisi" olan Beowulf, bir İngiliz destanıdır. Yerel bir destanın yanında yarattığı atmosfer Beowulf destanından bihaber olan seyirciyi bile etkileyecek düzeydedir. Zaten bu tarz destan veya mitolojik öyküler aslına bağlı olmaktan çok oluşturduğu evren ile insanları etkilemektedir. Beowulf: Return to the Shieldlands da öteki destan öyküleri gibi birçok defa sinemaya uyarlansa da TV ekranlarında pek görmediğimiz bir yapım. İnsanlığın ortak değerleri olan destanları modern olanaklarla tekrar tekrar izlemekten herhalde usanmayacağız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Outcast
Senenin en iyi korku yapımlarından olan Outcast, Walking Dead ile bir zombi ekolü oluşturan Robert Kirkman'ın elinden çıkıyor. Bedeni çok küçük yaşlarda şeytan tarafından ele geçirilen karakterin normal insanlar gibi yaşamaya çalışmasını konu edinen dizi hikayesini, yine belli alanlarda Hıristiyanlığa dayıyor. Birçok seyirciyi daha ilk bölümden etkisi altına alsa da ilk sezonunun ortalarına doğru çekicilik anlamında düşüşe geçen dizi henüz final yapmamıştır. İlerleyen bölümlere karşı merağını taze tutan seyircilerin yanında diziyi yarıda bırakmış bir kitle de mevcuttur. Umarız dizi, 2017'de çıkacak ikinci sezonu ile kaybettiği kitleyi geri kazanır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Van Helsing
Dracula'nın yaratıcısı Bram Stoker ile tanıdığımız vampir avcısı Van Helsing karakteri ile bağıntılo olan dizi, şu sıralar revaçta olan bir yönelimi benimsemiş durumda, kadın hikayeleri. Vampirler dünya üzerinde hükümlerini sürerken efsanevi vampir avcısının kızı Vanessa Helsing, babasından aldığı mirası devam ettirmede karaklıdır. Daha önce 2004 yılında bireysel hikayesini beyazperdede izledeğimiz Van Helsing, şimdi de kızı sayesinde TV ekranlarının yeni gözdelerinden olmayı başardı. Dizinin gelecek sezon tarihi henüz netleşmese de fantastik hikaye hayranlarının merakla müjdeli haberi beklediğni söyleyebiliriz.


Kaynak: Mynet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2016 dizileri, 2016 yabancı dizi izle, 2016 yılı en iyi dizileri, fantastik diziler, korku dizileri, legends of tomorrow, outcast, preacher, van helsing


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beş kardeş dizisi bitti mi, Beş kardeş dizisi final mi yaptı PauL Yerli Diziler 0 17 Mart 2015 16:04
İntikam Dizisi Küçük Gelin Dizisi Kadar Olmadı Violent Yerli Diziler 0 17 Kasım 2013 12:37
Fibonacci Dizisi Liaaa Ödev ve Tezler 0 21 Mayıs 2012 19:40