IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2009, 10:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üniversitelere ek yerleştirme için son gün




2009-ÖSS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlara ve üniversitelerde yeni açılan bölümlere, 2009-ÖSYS sonuçlarına göre öğrenci yerleştirilecek.

Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirmeler için 5 Ekimde başlayan başvuru süresi bugün mesai saati bitiminde sona erecek.
Adaylar, ek yerleştirme kılavuzunu ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden 3 TL karşılığında alabilecek. Kılavuz, ÖSYM'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden de görülebilecek. Adaylar, kılavuz ücreti ile tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek. Postayla merkeze gönderilen tercih formları işleme alınmayacak.
Tercih formları başvuru merkezleri aracılığıyla veya kişisel olarak internet üzerinden ÖSYM'ye ulaştırılabilecek.
Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecek.
Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı bulunan lisans programları ve kılavuzdaki Tablo-3B'deki ön lisans programları, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecek. Tablo-3A'daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak.
2009-ÖSYS'de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilecek. Bu adaylar Tablo-3A'dan kendi alanları ile ilgili programları tercih edebilecek.
Genel lise mezunları, ek yerleştirme için Tablo-3A'da yer alan ön lisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecek ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşuluyla yerleştirilebilecek.
2009 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilecek.
Ek yerleştirme için üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında toplam 161 bin 465 kontenjan bulunuyor.

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ek, gun, gÜn, son, universitelere, yerlestirme, yerleştirme, üniversitelere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversitelere Başvurmak için ALES’ten Kaç Puan Almak Gerekir? Burce Sınavlar ve Hazırlık 0 13 Mayıs 2014 19:27
üniversitelere Ek Yerleştirme 1-4 Ekim'de SisteM YGS ve LYS'ye Hazırlık 3 05 Ekim 2007 00:56