IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2010, 02:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2010 Askeri Okullar Bilgisi Ayrıntıları (2010 YGS Kılavuzuna Göre)




KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULU GENEL ŞARTLARI
  • TC Vatandaşı olmak
  • Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda sakıncalı ve şüpheli halleri bulunmamak.
  • Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/çıkarılmamış olmamak, sivil okullardan çıkarılmamış olmamak.
  • 2010 Yılı YGS ile LYS sınavlarına katılmış olmak ve tespit edilecek taban puanı almış olmak.
  • Herhangi bir mesleğe yönelik olmayan ve ÖSYS kılavuzunda yer alan okullardan mezun olmak. (Öğrenimin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak da gereklidir.)

Not: Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu için sadece sayısal öğrenciler başvurabilir. Kara Harp Okulu için Sayısal ve TM öğrencileri başvurabilir.

  • En fazla 20 yaşında olmak /1990 ve sonrası doğumlular (Yaş düzeltmeleri kabul edilmiyor.)
  • Haziran 2010 yılında mezun olacak durumda olmak veya 2009 da mezun olmak.
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak.
  • Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla-erkekler nikâhsız olarak birlikte yaşamamak.
  • Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek)


Not: Toplam 17 genel şart vardır. Önemlileri yazdım burada.



KARA HARP OKULU BAŞVURULARI
Önemli: Kara Harp Okuluna başvurmak isteyenler mutlaka "2010 Yılı YGS (ÖSYS) Aday Bilgi Formu" nun madde 21'de yer alan "Askeri okullara girme isteği" alanındaki kutucuğu işaretlemelidirler. Fakat bu işaretleme ön kayıt için yeterli de değildir.

Kara Harp Okuluna başvurmak isteyen adaylar, ön kayıt için internet üzerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden 5 Nisan - 28 Mayıs ( saat 17.00'e kadar) tarihleri arasında başvurularını yapmak zorundadırlar. İnternet üzerinden önbaşvurusunu yapmayan adaylar 2. seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.

Kara Harp Okuluna sadece Sayısal ve TM öğrencileri başvurabilir. Bu nedenle başvuruda bulunan adaylar YGS-1, YGS-2, YGS-5, YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak "Seçim aşamaları çağrı puanı" belirlenecektir.

Belirlenen taban puan ve bu puandan daha yüksek puan alan adaylar, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Haziran sonu ya da Temmuz ayında belirlenecek bir tarihte 2. seçim sınavlarına (Ön sağlık muayenesi, Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi, Mülakat) çağrılacaktır.

2. seçim aşamalarında başarılı olanlar, Beden Yeterlilik sınavından alacakları puanının %15’i ile mülakat sınavından alacakları %15’i, LYS sınavlarından alacakları puanlardan (MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3) en yükseğinin %70’i toplanarak asil ve yedek adaylar belirlenecektir. Sıralama neticesinde kontenjana giren adaylar Kara Harp Okuluna girmeye hak kazanacaklardır.

Not: LYS sınavlarında 180 barajını geçemeyen adaylar sıralamaya giremeyeceklerdir. Bu nedenle Kara Harp Okuluna girişleri mümkün olmayacaktır.


DENİZ HARP OKULU BAŞVURULARI
Önemli: Deniz Harp Okuluna başvurmak isteyenler mutlaka "2010 Yılı YGS (ÖSYS) Aday Bilgi Formu" nun madde 21'de yer alan "Askeri okullara girme isteği" alanındaki kutucuğu işaretlemelidirler. Fakat bu işaretleme ön kayıt için yeterli de değildir.


Deniz Harp Okuluna başvurmak isteyen adaylar, ön kayıt için internet üzerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden 5 Nisan – 7 Haziran ( saat 17.00'e kadar) tarihleri arasında başvurularını yapmak zorundadırlar. İnternet üzerinden önbaşvurusunu yapmayan adaylar 2. seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.


Deniz Harp Okuluna sadece sayısal öğrenciler başvurabilecektir. 2010 yılında LYS MF-1 ve MF-4 puan türlerinden öğrenci alınacaktır. Belirlenecek taban puandan yüksek alan, ön kayıt yaptırmış adaylar internet adresi ve gönderilecek çağrı belgesi ile 9-16 Ağustos tarihleri arasında kendilerine tahsis edilecek tarihte 2. seçim aşamalarına (Ön sağlık muayenesi, Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi, Mülakat) çağrılacaktır.

2. seçim aşamalarında LYS, bedeni yeterlilik ve görüşme aşamasında aday öğrencinin aldığı puanlar dikkate alınarak aday performans puanı tespit edilecektir.
2. seçim aşamalarında başarılı olan ve sevk edilecekleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” kararı alan adaylar, aday performans puanlarına göre sıralanacaktır ve belirlenen kontenjana girenlerin kesin kayıtları yaptırılacaktır.


HAVA HARP OKULU BAŞVURULARI
Önemli: Deniz Harp Okuluna başvurmak isteyenler "2010 Yılı YGS (ÖSYS) Aday Bilgi Formu" nun madde 21'de yer alan "Askeri okullara girme isteği" alanındaki kutucuğu işaretlemelidirler. Bu kutucuğu işaretlemeyen adaylar en geç 30 Mayıs tarihine kadar internet üzerinden başvurularını yapabilirler. Fakat bu işaretleme ön kayıt için yeterli de değildir.


Hava Harp Okuluna başvurmak isteyen adaylar, ön kayıt için internet üzerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden 5 Nisan – 30 Mayıs ( saat 17.00'e kadar) tarihleri arasında başvurularını yapmak zorundadırlar. İnternet üzerinden önbaşvurusunu yapmayan adaylar 2. seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.


Hava Harp Okuluna sadece sayısal öğrenciler başvurabilecektir. LYS MF-1, MF-2, MF-3, MF-4 puan türlerinden öğrenci alınacaktır. LYS sonuçları açıklandıktan sonra “HHO Baraj Puanı” belirlenecektir. Belirlenecek baraj puanı aşan adayların isimleri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] / [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden duyurulacaktır.

Barajı geçen adaylar için gerçekleşecek seçim aşamaları, Hava Harp Okuluna gelecekleri tarih ve beraberinde getirecekleri belgeler internet üzerinden açıklanacaktır. Seçim aşamaları için hazırlanacak belgeleri internet üzerinden indireceklerdir. Posta yoluyla bu belgeler gönderilmeyecektir.

Seçim aşamaları sırasında isteyen adaylar okul tesislerinde kalabilecek, yemek ve yatma ihtiyaçları ücretsiz karşılanacaktır. Her seçim aşamasından sonra oluşacak performans puanına göre öğrenciler sıralanacak ve belirlenen kontenjana giren adaylar kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır.


Not: Yarın (Perşembe akşamı) Astsubay MYO bilgilerini ekleyeceğim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2010, askeri, ayrintilari, ayrıntıları, bilgisi, gore, göre, kilavuzuna, kılavuzuna, okullar, ygs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okullar Ne Zaman Açılıyor ? (2010-2011 Dönemi) Sevda Ödev ve Tezler 2 16 Eylül 2010 02:04
Ünlü markaların 2010/2011 Askeri Ceket Modası Hesna Ah Kadınlar 0 02 Eylül 2010 18:12
2010 ALS (Askeri Liseler Sınavı) Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Pentagram Ödev ve Tezler 0 06 Mayıs 2010 16:07
2010 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu Pentagram YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 07 Nisan 2010 17:01
2010 Üniversite Sınavının Ayrıntıları Belli oldu (Resmi Yazılı Açıklamadır) McKruGer YGS ve LYS'ye Hazırlık 2 23 Temmuz 2009 23:26