IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2010, 22:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üniversite sınavında neler değişti?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yeni sınav sistemini anlattı. Yarımağan, çom şey değişti iddialarına ise karşı çıktı.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “Üniversiteye giriş sınavında aslında çok şey değişmedi, ben içerik açısından hiçbir şey değişmedi diyorum” dedi.

Yarımağan, Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda lise öğrencileri, rehber öğretmenler ve okul müdürlerine yeni sınav sistemi hakkında bilgiler vereceği toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni sınav sistemiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunduğunu, şimdiye kadar 10 kentte benzer toplantıları düzenlediğini ifade eden Yarımağan, şöyle konuştu:
“Sınavla ilgili bizim için bilinmeyen yok ama insanların kafasında bazı soru işaretleri kalabiliyor. Onları yanıtlıyoruz. Üniversiteye giriş sınavında aslında çok şey değişmedi, ben içerik açısından hiçbir şey değişmedi diyorum. İçeriği aynı, bir uygulama farklılığı var. İşte bir sınav yerine üç sınav, daha fazla soru, herkes kendi ilgilendiği alanlara girecek. Soru kitapçıklarını ayırıyoruz. Değişikliklerin hepsi uygulamayla ilgilidir. Amacımız da seçme ve yerleştirmeyi daha iyi yapabilmektir.”

ALAN DIŞI YERLEŞTİRMELER

Prof. Dr. Yarımağan, alan dışı yerleştirmelerle ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu'nun aldığı karar gereği katsayıların birbirine çok yaklaştığını belirterek, şöyle devam etti:
“Böyle olduğu için de alan dışı programlara yerleşme eskisine göre çok kolaylaştı. Örneğin, sosyal bilimcinin fen bilimlerindeki programa girmesi veya endüstri meslek lisesi çıkışlı bir adayın hukuk fakültesine girmesi gibi alan dışı her yer için bu durum geçerli. Bu sadece meslek lisesi olayı gibi değerlendiriliyor ama aslında diğer liseliler de için de var. Düzenlediğimiz toplantılarda öğrencilere ve rehber öğretmenlere yönelik eğitimlerimizde kılavuzda olan bilgileri özetleyerek anlatıyoruz. Belirli yerlerini vurgulayıp yorumlar yapıyoruz.”

MÜFREDATA DAYALI SINAV

Prof. Dr. Yarımağan, bilgilendirme toplantısında sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, öğrenci yerleştirmesinin 1974'ten sonra merkezi sistem tarafından yapıldığını, söz konusu tarihten itibaren de daha iyi olması için sistemde belli değişiklikler gerçekleştirildiğini söyledi.

Sınavla ilgili 2010'da da belli değişiklerin yapıldığına dikkati çeken Yarımağan, şunları kaydetti:
“Bunların amacı seçme ve yerleştirmeyi daha iyi yapmak, üniversitede her yüksek öğrenim programına, adaylardan başarı oranı en yüksek olanları göndermeye çalışmaktır. Sınavda en temel değişiklik 1998'de yapıldı. Bu değişiklik, lisenin belirli sınıfından sonraki yıllarda okutulan derslerin sorulmamasıydı. Sadece ortak müfredata dayalı bir sınav yapılmasıydı. Bu sistem 2005'e kadar uygulandı. Sistemin bazı sakıncaları görüldü. En büyük sakıncası 'nasılsa üniversite sınavında sorulmuyor' diye lisede okutulan derslere öğrencilerin yönelmemeleri oldu. Bu durum öğrencilerin üniversiteye bilgi açısından yetersiz gelmelerine yol açtı. Bu çok ciddi sorundu. Bunu gidermek için 2006'da lisenin son sınıfına kadar olan dersler de sınavlarda sorulmaya başlandı. 2010'daki uygulama da bunun devamı gibidir. Müfredat değişikliği 2006'da yapıldı. 2010 yılında yapılacak, sadece bunun uygulamasıdır.”

Yarımağan, öğrenci ve öğretmenlerin sorularını yanıtla*****, sunum eşliğinde yeni sınav sistemiyle ilgiler bilgiler aktardı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değişti, degisti, neler, sinavinda, sınavında, universite, Üniversite


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iOS 7.1'de neler değişti? yaSmin Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 12 Mart 2014 16:55
Üniversite sınavında İstediğin Bölüme Yerleşme Avantajı Süslü YGS ve LYS'ye Hazırlık 1 24 Ocak 2010 12:26
80 Yılda Neler Değişti Hasan Atatürk Köşesi 0 04 Ekim 2006 12:30