IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2010, 17:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilkent Üniversitesi'nin adı ve Rektörü değiştirildi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



YÖK Genel Kurulu Bilkent Üniversitesi'nin adının değiştirilmesi konusundaki öneriyi kabul etti. Üniversitenin adı değiştirildi.

YÖK, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifini ve Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti’nin önerdiği Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın rektörlüğünü onayladı.

YÖK, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifini ve Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti’nin önerdiği Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın rektörlüğünü onayladı.

YÖK, Genel Kurul toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusundaki teklifini ve Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti’nin rektör adayı olarak önerdiği Prof. Dr. Abdullah Atalar’la ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verdiğini açıkladı.

YÖK, katsayıyla ilgili olarak da son yargı kararı üzerine ÖSYS sistemine ilişkin bir çalışma yapılmasına ve bu çalışmanın 17 Mart’taki Genel Kurul toplantısında değerlendirilmesine karar verdiğini bildirdi.

-ON FAKÜLTEYE DEKAN ATAMASI YAPILDI-
YÖK, on fakülteye dekan ataması yaptı. Buna göre atanan dekanlar ve fakülteler şöyle: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Prof. Dr. Rahmi Er, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Vedat Peştimalcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Cem Keçik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr.Rüstem Kaya, Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr.Mustafa Türkmen,İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Cenap Ş. Özben, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr.Fehmi Yazıcı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr.Ayhan Öztürk, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Prof. Dr.Sıddıka Nilay Keskin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Yüksel Akkaya.

Açıklamada ayrıca, iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik tekliflerinin değerlendirildiği kaydedildi. Vakıf üniversiteleri ve dekanları şöyle:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Prof. Dr.E. Turhal Tunalı, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr.Ayşe Ayça Vitrinel.

YENİ ÜNİVERSİTELER-
YÖK, İstanbul’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir’de İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya’da Konya Üniversitesi, Kayseri’de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum’da Erzurum Üniversitesi isimleriyle beş devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşü Milli Eğitim Bakanlığına bildireceğini de bildirdi. Açıklamada, ayrıca bir sonraki Genel Kurul toplantısının 17 Mart 2010’da yapılacağı da duyuruldu


Bilkent Üniversitesi'ne yeni rektör


YÖK Genel Kurulunca, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdullah Atalar'ın getirildiği bildirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan YÖK Genel Kurul toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak önerilen Prof. Dr. Abdullah Atalar ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtildi.

Toplantıda, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının “İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi” olarak değiştirilmesi konusundaki teklifinin de ele alındığı ifade edilen açıklamada, konunun olumlu olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, “son yargı kararı üzerine ÖSYS sistemine ilişkin olarak bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın müteakip Genel Kurul toplantısında değerlendirilmesine karar verildiği” bildirildi.

Açıklamaya göre, toplantıda 10 fakülteye dekan ataması yapıldı. Atama yapılan fakülteler ve dekan isimleri şöyle:

“Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi: Prof. Dr. Rahmi Er; Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof. Dr. Vedat Peştimalcı; Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi: Prof. Dr. Mehmet Cem Keçik; Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi: Prof. Dr. Rüstem Kaya; Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi: Prof. Dr. Mustafa Türkmen; İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi: Prof. Dr. Cenap Ş. Özben; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi: Prof. Dr. Fehmi Yazıcı; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi: Prof. Dr. Ayhan Öztürk; Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: Prof. Dr. Sıddıka Nilay Keskin; Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Prof. Dr. Yüksel Akkaya.”

BEŞ DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULMASI

Toplantıda, iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik tekliflerinin de değerlendirildiği, tekliflere olumlu görüş bildirildiği kaydedildi. Buna göre, İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. E. Turhal Tunalı, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Ayşe Ayça Vitrinel atandı.

Genel kurul toplantısında ayrıca, “İstanbul'da İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir'de İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri'de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum'da Erzurum Üniversitesi” isimleriyle beş devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşün Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verildi.

YÖK Genel Kurulu'nun, bir sonraki toplantısının 17 Mart 2010 Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adi, ağı, bilkent, değiştirildi, degistirildi, rektoru, rektörü, universitesinin, ve, Üniversitesinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Abdullah Gül Üniversitesi'nin Rektörü İstifa Etti Rhytia Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2012 14:57