IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2010, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erzurum'a Vakıf Üniversitesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesi için ilk somut adım atıldı.


Bir süre önce Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Erzurum’a ikinci devlet üniversitesi kurulması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı’na teklifte bulunacağı haberleriyle sevinen Erzurumlular’a ikinci sevindirici haber ETSO’dan geldi. Üniversite kurma çalışmalarını, ETSO Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla sürdüren ETSO Meclisi ve Yönetim Kurulu, vakıf senedinde yapılan değişikliğin ardından bu çalışmalarına hız verdi. Üniversitenin konuşlandırılacağı alanla ilgili girişimlerde bulunan vakıf, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki eski DSİ Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alanı taşınmazlarıyla birlikte 5 yıllığına kiraladı. İl Milli Emlak Müdürü Adnan Yılmaz’ın makamında gerçekleştirilen ihalede 240 Bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan alanı kiralayan vakıf adına ihale evraklarına ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik imza attı.

Üniversite kampusu için kiralanan 120 dönümlük alanda yaklaşık 25 dönüm de kapalı alan bulunduğunu dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, üniversite kurma yönünde ilk somut adımı atmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. ETSO’nun kuracağı üniversitenin şehrin prestijini artıracağını vurgulayan Saim Özakalın, ETSO’nun üniversite kurma çabalarının ciddiyetle devam ettiğini belirterek, “Bu çabalarımızın karşılık bulacağını biliyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. İlgili diğer kurumların da aynı çabayı göstereceğine eminiz” dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de, Erzurum’u çağdaş, modern, ufku geniş ve altyapısı güçlü bir vakıf üniversitesine kavuşturma çabasında olduklarını kaydederek, bununla ilgili ilk girişimlerin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erzurum’un bir eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğinin altını çizen Başkan Yücelik, “Önceki yıllarda Erzurum’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne (ETÜ) bağlı bir fakülte açılması yönünde girişimlerimiz oldu. Ancak daha sonra hedefimizi büyüterek, şehrimize bir vakıf üniversitesi kurma çabasına girdik. Şimdi de hedefimize ulaşmak için artık somut adımlar atıyoruz. Umut ediyoruz ki bizim attığımız bu adımlar Erzurum’un ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine zemin hazırlayacak adımlar olur.”diye konuştu.

Milli Emlak Müdürlüğü’ndeki ihaleye, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, ETSO Disiplin Kurulu Başkanı Zeki Adil, ETSO Meclisi ve Üniversite Sanayi İş Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) Danışma Kurulu Üyesi Şevket Demir ile ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan katıldı. ETSO heyeti ihalenin ardından Defterdar Osman Şimşek’e bir nezaket ziyaretinde bulundu. Buradan Vali Sebahattin Öztürk’e konuyla ilgili bilgi vermek üzere Valilik binasına geçen ETSO heyeti Vali Öztürk’ün toplantıda olması sebebiyle kendisiyle görüşemedi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, Vali Öztürk’ü daha sonra ziyaret ederek üniversite çalışmalarıyla ilgili bilgi vereceklerini söyledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erzuruma, universitesi, vakif, vakıf, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üç Vakıf Üniversitesi kuruldu Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 19:09