IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2010, 18:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınavlarda başarının anahtarı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sınavlarda başarılı olabilmek için girilecek sınavın özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak da önem taşıyor.


YGS sonucunda adaylara Mayıs ayının ikinci haftasında sınav sonuç belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın 6 ayrı puanı (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6) ve bu puanlara göre başarı sırası yer alacak.
Bu puanlar adayın, YGS'yi kazanıp kazanmadığını, sınavın ikinci aşamasına girme hakkını kazanıp kazanmadığını gösterecek.


Ayrıca aday bu puanları, sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlara, açık öğretim fakültesine, bazı lisans programlarına, özel yetenek sınavına başvuruda kullanacak.

YGS'yi kazanmış olmak için adayın herhangi bir puan türünden en az 140 puan alması gerekiyor.

Böylece aday önlisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. İkinci aşamaya yani Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) katılabilmek için YGS puanlarından en az birinden 180 ve üzerinde puan almak gerekiyor.
Hafıza için havuç yorgunluğa portakal
Beslenme alışkanlığımızın başarı veya başarısızlık üzerinde de etkisi var. Balık belleği güçlendirirken, B vitamini stresi önlüyor.
Besinlerin güçleriyle ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, B vitaminin stresi önlediğini balığın konsantrasyonu artırdığını söyledi.
Koçak'dan besinler ve etkileri:
- Sevdiğiniz bir balık cinsinden en az 2 defa balık tüketmeye çalışın böylece, Omega-3 yağ asitlerinden olan Docoso Hegzanoic Acid' in(DHA), belleği güçlendirici etkisi, öğrenmeyi ve konsantrasyonu da artırıcı etkisinden faydalanırsınız. Balık yeme alışkanlığınız yoksa günaşırı(haftada 3-4 kez) tablet olarak tercih edebilirsiniz.
- B vitamini, stresi önler ve rahatlatır. B vitaminini ekmek, kuru baklagiller ve tahıllar gibi gıdalardan almak mümkündür. Sınav haftasında ekmeği azaltmayın ve kaldırmayın. Özellikle sınavdan önceki gün öğlen veya akşam sevdiğiniz bir makarna türünü çok yağlı olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz.
- Hatırlama yeteneğini artırmak ve güçlü bir vücut için antioksidanlardan faydalanılabilir. Bunun için, havuç ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilebilir. Çilek, portakal suyu veya kivi C vitamini açısından zengin meyveler olarak seçilebilir.
- Dengesiz beslenme (aşırı karbonhidrat alımına dayalı tek yönlü beslenme), aşırı şeker tüketimi, uzun süre açlık, öğün atlamak hafızayı zayıflatabilir. Bu sebeple sınava hazırlanırken yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyulmalı ve öğün atlanılmamalıdır.
- Ceviz, fındık ve badem, zengin mineral ve vitamin içerikleri sebebiyle önemlidir, her gün 2 tam ceviz, 10 fındık, 10 badem yenilebilir.
- Aşırı yorgunluk hissedenler günlük 1000 mg C vitamini takviye alabilirler, veya yine her gün demir içeriği yüksek multivitamin (kompleks vitamin) tercih edilebilir. Tablet almak yerine her gün 1 bardak taze sıkılmış portakal ve çilek suyu ile 1 tatlı kaşığı pekmez almak da iyi bir C vitamini ve demir desteğidir.
ÖSYS genel ilkeleri
- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı iki aşamalı olacak. (YGS-LYS)
-
LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, YGS'ye ek olarak LYS'lerden gerekli olanlara da girmeleri zorunlu.
- Puanlama sistemi değiştirildi. YGS ve LYS puanları 100-300 yerine 100- 500 aralığında hesaplanacak.



Baraj 140
YGS taban puanları ve sağlayacağı haklar şöyle:
- 140 taban puan ön lisans programları ile kontenjan sınırı olmayan açıköğretim programlarını tercih etme hakkı sağlayacak.
- İkinci aşamaya (LYS) katılmak için gereken baraj puan 180.
- Birinci aşama puanlarıyla da öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakkı için gereken taban puan yaklaşık (2009-ÖSYS'de SAY-1, SÖZ-1 veya EA-1 puanlarıyla girilen programlar) 180 olacak.
- Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.



YGS soruları
YGS puanları LYS sonucunda oluşacak puanlara yüzde 40 oranında etkili olacak. Testler ve soru sayıları şöyle:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başvuru sayıları arttı
Bu yıl üniversite için başvuran aday sayısı geçen yıla göre 136 bin arttı. Bu rakamın 96 binini meslek lisesi grubu öğrencileri oluşturuyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmek isteyenlerin sayısının 161 bin arttığını, buna karşılık sınavsız geçişten yararlanmak isteyenlerin sayısının 25 bin azaldığını belirterek, “İkisinin bileşimi olarak 2010'da sınava başvuran toplam aday sayısı geçen yıla göre 136 bin arttı” dedi. Yarımağan, bu yıl YGS'ye 1 milyon 511 bin 980, sadece sınavsız geçişe başvuranların 75 bin 430 olmak üzere toplam başvuruda bulunan aday sayısının 1 milyon 587 bin 410 olarak gerçekleştiğini söyledi.
Başvuranların cinsiyete göre dağılımlarının yüzde 45 kız, yüzde 55 erkek olduğunu, bu oranda bir değişiklik kaydedilmediğini aktaran Yarımağan, öğrenim durumuna göre yapılan dağılımda bu yıl en büyük artışın son sınıf öğrencilerinde olduğunu belirtti. Yarımağan başvurularla ilgili şu bilgileri verdi:
“Toplam 136 binlik artışın 106 bini son sınıf öğrencileri. Bir yükseköğretim programına kayıtlı olup da başka yere geçmek isteyenlerin başvurularında da artış var. Buna karşılık daha önce mezun olmuş ve bugüne kadar hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş öğrenci sayısında 42 binlik bir azalma görülüyor. Başvuruların okul türlerine göre dağılımında lise grubundaki okul türlerinde 38 binlik artış var. Buna karşılık yabancı dil ağırlıklı liselerden başvurularda azalma görülüyor. Meslek lisesi grubundan başvuru sayısında 96 binlik artış oldu. Bu artış başvuru sayısındaki artışın içinde meslek liselilerin oranının genel liselere göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Endüstri meslek liselerinden 34 bin, kız meslek liselerinden 24 bin, ticaret meslek liselerinden 14 bin, imam hatip meslek liselerinden 11 bin, toplamında 96 bin artış var.”



Turlayarak zaman kazanın
Bir testteki çok kolay, kolay ve normal soruları 1. turda çözerek diğerlerini 2. tura bırakmaya turlama tekniği denir. Sınavlarda turlama tekniğini kullanmak başarı oranınızı önemli derecede yükseltir.

Turlama tekniğini kullanırken zor soruları ikinci tura bırakın. Yani bir soru üzerinde inatla savaşmayın.
Kitapçığın tamamını gözden geçirin. Hiçbir soruda fazla vakit harcamayın. (Zor soru kesinlikle daha fazla puan kazandırmaz.)
Özel işaretler kullanın, örneğin; hiçbir fikrinizin olmadığı sorulara (* *);
cevabından emin olmadığınız veya o an çözemediğiniz sorulara (?);
çözebileceğiniz fakat çok vakit kaybettirecek sorulara (*) gibi işaretler koyabilirsiniz.



SINAVDAN 10 GÜN ÖNCESİ

Örnek Beslenme Programı


SABAH
- 2 dilim ekmek
- 1-2 dilim peynir Domates-salatalık
- 4-5 zeytin
- 1 bardak süt
- Haftada 3 adet yumurta ilave edilebilir



ARA ÖĞÜN


- 10 fındık + 2 kuru kayısı + 1 bardak süt



ÖĞLE


- 3-4 köfte kadar et veya tavuk balık
- Yeşil /çoban salata( roka, semizotu ve ceviz ilaveli)
- 2 dilim ekmek veya 2 ota boy patates veya 1 tabak makarna
- 1 bardak ayran veya cacık


ARA ÖĞÜN
- 1 Tost + 1 bardak ayran veya 2 porsiyon meyve,1 kase yoğurt veya 1 kâse sütlü tatlı


AKŞAM
- 1 kase çorba
- 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil (Haftada 2-3 gün ızgara balık veya ton balığı)
- 1 kâse yoğurt veya cacık veya salata üzerine 2 dilim peynirsalata (roka ,semizotu ve ceviz ilaveli)
- 2 dilim ekmek veya 4-5 kaşık pilav veya makarna


ARA
- 1-2 meyve
- 1 bardak süt
- 10 fındık

- Erkek çocukların kız çocuklara göre enerji gereksinimi daha yüksektir, bu sebeple erkek öğrenciler ekmek, meyve ve köfte miktarını birer porsiyon daha artırabilir.

Milliyet

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anahtari, anahtarı, basarinin, başarının, sinavlarda, sınavlarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başarının Anahtarı: Denemek ve Deneyimlemek Zen Kişisel Gelişim 0 07 Haziran 2014 13:29
Başarının anahtarı: Öğrenme isteği Zen Kişisel Gelişim 0 23 Ekim 2013 18:49
Çocuk Gelişiminde Başarının Anahtarı Zen Kişisel Gelişim 0 19 Aralık 2012 13:03
Sınavlarda başarının sırrı kuantum Zen Kişisel Gelişim 0 17 Kasım 2012 23:05