IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2007, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÖSS için son hatırlatmalar.




ÖSS için saatler kala uzmanlar son uyarılarını yapıyor. İşte ÖSS öncesi ve sonrası bilmeniz gereken son dakika bilgileri…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Değerli üniversite adayları sizlere okumak istediğiniz programın, üniversitenin kapısını aralayacak olan ÖSS yarın yapılacak Bugüne kadar aylarca ya da yıllarca süren çalışmalarınızı yaptınız, hazırlıklarınızı bitirdiniz. Şimdi sıra sizi hedefinize ulaştıracak adımı atmaya geldi.
.

Öğrenciler sınav öncesi ve sınav günü neler yapmalı?

Öncelikle bugün çalışmalarınızı sonlandırın. Eksik olduğunuzu düşündüğünüz konulara tekrar göz atabilirsiniz fakat yeni konu çalışmayınız. Yeni konuları öğrenmek var olan bilgilerinizi karıştırabilir.

Sınava gireceğiniz okulu önceden görün ve mümkünse sıranıza oturun. Okulu önceden görmeniz sınava daha çabuk adapte olmanızı sağlayacaktır.

Yatmadan önce sınava giderken yanınızda götüreceğiniz nüfus cüzdanınızı, sınav giriş belgenizi mutlaka hazırlayın.

Sınava giderken yanınızda su, mendil, saat, iki adet siyah kurşun kalem, iz bırakmayacak silgi vs. ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri bulundurun.

Sınavda rahat edebileceğiniz giysileri tercih edin.

Kendinizi erken yatmaya zorlamayın. Bu şartlandırma stresinizi ve heyecanınızı arttırır, uyumanız gittikçe güçleşir. Alıştığınız saatte uyumak için yatağa gidin(uyku düzeninizi bu zamana kadar oturtmuş olduğunuzu düşünüyorum.) ve sınav sabahı erken kalkmaya çalışın.

Yine sınav sabahı güzel bir kahvaltı yapın. Kahvaltınız rutin günlerde yapılan kahvaltıdan farklı olmasın. Bünyenizin alışık olmadığı ağır ve farklı yiyecekler yemeyin.

Sınav öncesi sizi yaralayabilecek riskli sporlar yapmayın. Ör; futbol oynamak, uzun tempolu koşular yapmak.

Sınav sabahı duş alarak güne daha zinde başlayabilirsiniz.

Ailenizle ya da arkadaşlarınızla sizi gerecek ve heyecanlanmanıza sebep olabilecek konuşmalardan kaçının.



Sınavda neler yapmalı?

Sınavda zaman yönetimi çok önemlidir. Zamanınızı iyi değerlendirin. Sınava bildiğiniz ve size en fazla puan getirecek test türünden başlayın.

Sınavın ilk 5-10 dakikası içinde biraz heyecanlı olabilirsiniz. Bu gayet doğaldır ve her öğrencide olabilir. Soruları çözmeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.

Kitapçığı elinize aldığınızda sayfalarını çevirin ve sorularla kısa da olsa tanışın. Bunu yaparsanız soruyu ikinci kez okumuş gibi olursunuz.

Uzun paragrafları okumaya soru kökünden başlayın.

Takıldığınız, çözmekte zorlandığınız sorularla inatlaşmayın. ÖSS sizin zor ya da kolay hangi soruları çözdüğünüzle ilgilenmez. Önemli olan verilen süre içinde elinizden geldiği kadar doğru soru cevaplamaktır.

Çözemediğiniz soruları yuvarlak içine alarak atlayın. Turlama yöntemini kullanın. Tüm soruları bitirdikten sonra tekrar başa dönün ve yuvarlak içine aldığınız sorulara tekrar bakın.

Cevaplandırdığınız sorularda aynı şıkkı ard arda dörtten fazla işaretlediyseniz bir kez daha cevaplarınızı kontrol ediniz. Çünkü sınavlarda doğru seçenekler eşit olarak dağıtılır.

Herhangi bir soruda iki şık arasında kaldığınızda mutlaka birini işaretleyin. Diğer üç şıkkın net olarak yanlış olduğundan emin olun.

Uzun görünen ve şekli karışık olan soruların çözülemeyecek zorlukta olduğunu düşünmeyin. Emin olun en karmaşık gözüken sorular kolay olanlardır. Bunları okumadan kesinlikle geçmeyin.

Soru kökündeki altı çizili sözcükleri dikkatli okuyun. Çünkü bu tür sözcükler genellikle olumsuzluk durumunu ifade eder.

Cevap kâğıdına işaretleme işleminizi sona bırakmayın. Cevaplama işlemini sona bıraktığınızda süreyi doğru kullanamayabilirsiniz. Cevapları kaydırma olasılığınız bu durumda artar.

Her sorudan sonra saati kontrol etmeye kalkmayın. Soruya odaklanın. Fakat her testin bitiminde saate bakın ve hızınızı zamana göre yeniden ayarlayın.

Sınav esnasında kısa molalar verin. Aynı pozisyonda sürekli oturmayın. Arada hareket edin. Bunaldığınızda gözlerinizi kısa sürelerle kapatın ve derin nefes alın.

Son olarak tavsiyeleriniz nelerdir?

ÖSS’yi gözünüzde büyütmeyin ve bu sınavın sizin için bir fırsat olduğunu düşünün. Elinize bir fırsat geçti ve siz elinizden gelenin en iyisini yaparak bu fırsatı değerlendireceksiniz. Yaşamınız boyunca önünüze çıkan her fırsatı değerlendiremeyebilirsiniz. Fakat farklı seçeneklerinizin olduğunu görebilir ve çözüm yolları üretebilirsiniz. Unutmayın başarı elinden gelenin en iyisini yapmaktır.

Sınava gereğinden fazla anlamlar yüklemeyin. Sınava farklı anlamlar yüklemek kaygınızı arttırır ve sınav anında bilgilerinizi kullanamamaya kadar gider. Bu işi bu sene bitireceğinizi ve sınavınızın iyi geçeceğini hayal edin. ÖSS sizlerin mutluluğundan ve sağlığından daha önemli değildir. Sizler sınavı kazansanız da kaybetseniz de aynı kişisiniz. Değerinizin ve başarınızın ölçütü bu sınav olamaz. ÖSS sadece sizin bilginizi ölçecektir.
Hepinize sınavda ve hayatta başarılar diliyorum…

Emine Yüksel
Kültür Dersaneleri
Rehber Öğretmeni

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Haziran 2007, 15:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ÖSS için son hatırlatmalar.




HatırLatmaLarın ıcın sagoL.Sımdıden OSS ye Gırıcek oLan ArkadaşLarımıza BaşarıLar dıLerım.Umarım GosterdıkLerı CabanIn Meyvesını aLırLar.koLay dııL 1yıL Boyunca caLıs CabaLa 3Saate Sıgdır.Allah koLayLık versın dıyeLım.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2007, 17:26   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ÖSS için son hatırlatmalar.




Bu yazılanları aynen uygulayacağım.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2007, 19:43   #4
ReiS
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ÖSS için son hatırlatmalar.




Öss gircek olan IF'li bütün arkadaşlara başarılar. Allah yardımcınız olsun Allah gönlünüze göre versin. İçindede bizlere ( Formalite icabı giriyorda olsak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hatirlatmalar, hatırlatmalar, için, oss, son, Öss


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Artık her şey için çok geç. Bazen böyle olması gerektiği için böyledir. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 5 03 Ağustos 2014 19:02
PHP için Sevgi aşk için PEmbe kırmızı tipli Tema Nerden bulabilirm. seths PHP 1 15 Mart 2006 05:38