IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2010, 18:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dershane ücretleri zamlandı




Son 3 yıldır ücretlerine zam yapmadıklarını iddia eden dershanelere yüzde 10 zam geldi. Ücretler 2 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor.

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, ekonomik sıkıntıları dikkate alarak son üç yıldır dershane ücretlerine zam yapmadıklarını, ancak, bu yıl yüzde 10 oranında artışa gitmek zorunda kaldıklarını savundu.
2 BİN LİRAYA DA VAR 10 BİN LİRAYA DA VAR

prülü, yaptığı açıklamada Özel Dershaneler Birliği olarak fiyatlar konusunda herhangi bir yaptırımlarının olmadığını, her dershanenin kendi ücretini belirlediğini, bu anlamda ortalama ücret 2 bin lira olmakla birlikte, 10 bin liraya öğrenci kaydeden dershanelerin de bulunduğunu söyledi.

Dershane ücretinde, sınıfta okuyacak öğrenci sayısı ve yıllık ortalama ders sayısının belirleyici unsur olduğuna dikkati çeken Köprülü, "10 kişilik sınıflarda eğitim veren dershane ile 50-60 hatta daha fazla sayıda öğrenciye aynı anda eğitim veren dershanenin ücretinin aynı olması elbette beklenemez" dedi.
100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORLAR

prülü, velilerin bu yıl uyguladıkları ve cüzi bir miktar olduğunu vurguladığı zamları anlayışla karşılayacaklarını ümit ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: "2010-2011 eğitim öğretim yılında liseye ve üniversiteye giriş sınavları için bir öğrencinin ortalama dershane ücreti 2 bin lira oldu. Eğitimde arz talep dengesi arasındaki uçurum devam ettiği sürece dershane sektörü her zaman geçerliliğini koruyacak. Yılda toplamda 1,6 milyar dolar gibi ciro yapan dershaneler, bunun yanında en az 100 bin kişiye de istihdam sağlıyor.

prülü, dershanelerin başarılı öğrencilere de burs sağladığını, on binlerce öğrencinin bu sayede hiçbir ücret ödemeden dershanelerden faydalanabildiğini belirterek, "Bu açıdan da bakıldığında dershanelerin aynı zamanda sosyal bir görev de üstlendiği görülüyor. Bu önemli işleve rağmen dershanelerin zaman zaman acımasızca eleştirilmesi bizi üzüyor. Cirolarımız, elde ettiğimiz kar abartılıyor." Köprülü, Türkiye genelinde ilk ve orta öğretimde yaklaşık 15 milyon öğrenci bulunduğunu, yine yaklaşık olarak 1.2 milyon öğrencinin dershanelerden faydalandığını sözlerine ekledi.

Bu arada, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da dershanelerin başarılı öğrencileri dershanelerine kazandırmak amacıyla gerçekleştirdikleri seviye tespit sınavları ise devam ediyor. Dershaneler, gerçekleştirdikleri seviye tespit sınavı sonuçlarına göre öğrencileri burslu aldıkları gibi önemli miktarda indirim de uyguluyorlar.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dershane, ücretleri, zamlandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piliç eti zamlandı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 00:58