IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2010, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÖSYM-Polis hattının perde arkası!




Polisin, üniversite sınavındaki kopyaya karışan 108 kişiyle ilgili ÖSYM'yi 4 ay önce uyardığı ancak yanıt alamadığı ortaya çıkmıştı. Gözler ÖSYM Başkanı'ndaydı... Ünal Yarımağan beklenen sorulara bugün yanıt verdi. Polisle yazışmaları kabul eden Yarımağan, olayın kendi cephelerindeki boyutunu anlattı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıya ilişkin bilgi veren ÖSYM Başkanı Yarımağan, o yazının 4 ay önce değil, Haziran'da ellerine ulaştığını ifade etti:
O YAZI 7 HAZİRANDA YAZILMIŞ

"Eskişehir ile ilgili olarak da Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden bize bir yazı gelmiş. Bu yazı 4 ay önce gelmemiş bir kere, 7 Haziranda yazılmış, bize 11 Haziranda gelmiş. Burada şüpheli 28 kişinin adı geçiyor. Bu kişilerle ilgili birtakım kuşkular, ihbarlar veya gözlemler olduğu dile getiriliyor. Biz bu kişilerle ilgili bir inceleme yapmışız. Bu kişilerden 18’inin sınava girmediğini, sınava girenlerde de sözü edilen bulgulara rastlanmadığını görmüşüz. Sözü edilen, bulgu dediğimiz, işte ’34 tane matematik sorusunun SMS ile gönderildiği ve bunların 30 tanesinin doğru olduğu" yönündeki iddialar. Bu adaylardan sınava girenlerden de aynı sorularda 30 tane doğru matematik cevabı bulunduğunu görmedik, böyle bir bulguya rastlamadık."
ÜÇ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜYLE YAZIŞTIK

Ünal Yarımağan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün YGS’de kopya çekileceğine ilişkin 4 ay önce ÖSYM’ye yazı yazıldığı ancak ÖSYM’nin yanıt vermediği iddialarına şu cevabı verdi:

"YGS ile ilgili olarak üç emniyet müdürlüğünün, Adana, Ankara ve Eskişehir emniyet müdürlüklerinin bu doğrultuda yazıları olmuş. Bunlarla ilgili olarak da biz bilgi istendiğinde istenilen bilgileri vermişiz. Ankara’da çok var. Çok yazışmalar olmuş, vermişiz. Fakat bunlarla ilgili hiç sonuçlanan bir durum da yok. Bize bu üç emniyet müdürlüğünden de soruşturmanın sonuçlanıp bir sonuca ulaşıldığına ilişkin bir yazı gelmemiş, dolayısıyla o doğrultuda bir işlem yapmamışız.

Bu yazılar genellikle sınav sırasında yapılan veya yapılması planlanan suçlarla ilgili. Ya yerine adam sokma ya da sınav sürerken sınavdan çıkan adayların veya sınav sürerken dışarıya sızdırılan soruların bir şekilde çıkarılarak belirli kişilere cevapların SMS yoluyla aktarılması şeklinde bunlar. Bunlar da zaten sınırlı sayıda kişilerle ilgili oluyor ve biz inceleyip gerekirse bu adayların sınavlarını iptal ediyoruz."
O 108 KİŞİ KİM BİLMİYORUZ Kİ!
"108 kişiye ilişkin haberleri ihbar kabul etmiyor musunuz?" sorusuna Yarımağan, "108 kişinin kim olduğunu bilmiyoruz ki" yanıtını verdi.

"Bu konuda ilgili emniyet müdürlükleriyle görüşme yapılıp yapılmadığı" sorusu üzerine Yarımağan, bazılarıyla görüşüldüğünü bugün de görüşme yapılacağını ifade ederek, "Bunu bize emniyetin bildirmesi lazım" dedi.

Son günlerde KPSS ile ilgili iddialara ek olarak YGS ile ilgili de birtakım iddialar ortaya atıldığına işaret eden Yarımağan, şunları söyledi:
BİZ GEREKENİ YAPIYORUZ

"Bizim yaptığımız her sınavda, sınavdan önce veya sonra il emniyet müdürlüklerinin veya Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı birtakım çalışmalar olabiliyor. Birtakım ihbarlarla ilgili takipler yapıyorlar. Bunlarla ilgili olarak bize bazen yazı yazıyorlar, bilgi istiyorlar veya bir sonuç elde ederse onları bize bildiriyorlar. Biz de bilgi istenirse bilgi veriyoruz. Örneğin adayların nerede sınava gireceğini, adreslerini, bizde olan bilgilerini veriyoruz. Bir sonuç varsa, bir bulguya dayalı bir görüşü varsa emniyetin, ona dayalı olarak sınavları iptal ediyoruz veya kurumlara yazı yazıyoruz. Yani gerekeni yapıyoruz."

SINAVIN İPTAL EDİLMESİNİ GEREKTİREN BİR DURUM YOK...



SINAVIN İPTAL EDİLMESİNE GEREK YOK

Yarımağan, "Eğer söz konusu kişilerin kopya çektiği kesinleşirse sınavın iptalinin gündeme gelip gelmeyeceğine" ilişkin şunları söyledi.

"Bize Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden 11 Haziran’da elimize ulaşan, 7 Haziran tarihli bir yazı var. O yazıda da 28 kişinin adı geçiyor. Onların da 18’i sınava girmemiş, sınava girenlerde de iddia edilen matematik sınavında kopya çekildiğine ilişkin bulguya rastlamamışız. Bu soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürmektedir. Şimdi buradan bütün sınavın iptal edilmesiyle ilgili bir genelleme yapılıyor, çok ilginç. Sınavın iptal edilmesini gerektiren bir durum şu anda yok. Birtakım insanlar ortalığın karışmasından bir yarar mı umuyorlar nedir, bu yönde birtakım faaliyetler var. Tabii ben kesin konuşmayı da sevmiyorum ama şu anda sınavın iptal edilmesiyle ilgili uzaktan yakından hiçbir bulgu yok."

KİŞİLERİN SINAVI İPTAL EDİLİR

Eğer iddiaya konu olan kişilerin kopya çektiği tespit edilirse bu kişilerin sınavlarının iptal edileceğini vurgulayan Yarımağan, "Eğer bize bir mahkeme kararı veya Emniyet’in bir raporu gelirse, ’bu kişilerin cep telefonlarına soruların yanıtlarının gönderildiği tespit edilmiştir’ diye, kuşku değil eğer ’tespit edilmiştir’ diye rapor gelirse biz bu kişilerin sınavını iptal ederiz" açıklamasını yaptı.

KİMSEDE CEP TELEFONU OLMAMASI LAZIM AMA BAZILARINDA OLDUĞU ANLAŞILIYOR

Sınav güvenliğine ilişkin de bilgi veren Yarımağan, şunları anlattı:

"Aslında sınavda olan bir kişiye sınavdan çıkan bir kişinin SMS ile soruların yanıtlarını ulaştırmaması lazım. Biz bütün binalarda polisin bulunmasını istedik, bulundu. Ve adaylar binalara girerken bütün adayların üzerleri arandı. Hiçbir adayın üzerinde cep telefonunun olmaması lazım sınav sırasında, ama maalesef bazılarında olduğu anlaşılıyor."

CEP TELEFONUYLA SINAVA GİREN KİŞİ SUÇ İŞLEMİŞTİR

"Bu noktada sorumluluk kimde?" sorusu üzerine Yarımağan, suçun sınava giren adayda olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Cep telefonuyla sınava giren kişi suç işlemiştir. Burada sorumluluk öncelikle adayda. Ondan sonra binanın girişinde üstünü arama görevi olan polis ve bizim bir de denetçilerimiz var, denetim görevlisi dediğimiz bir kişi var, onun da onlara yardımcı olması gerekiyor. Demek ki onlar da görevlerini biraz eksik yapıyorlar. Bu sınavlarda üst arama işini polis yapıyor. Binaların girişinde, adayların üzerlerinin aranmasına rağmen, bazı adayların cep telefonuyla sınava girdikleri anlaşılıyor. Eğer SMS ile bazı adaylara cevaplar sınav esnasında gitmişse, bu adaylar cep telefonuyla girmişler, demek ki üzerleri yeterince aranmamış."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hattının, perde, ösympolis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GS-BJK Maçının perde arkası ! esekherif Haber Arşivi 0 23 Eylül 2013 12:19
Ayrılığın perde arkası Collettivo Haber Arşivi 0 25 Eylül 2008 01:11