IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   YGS ve LYS'ye Hazırlık (https://www.ircforumlari.net/ygs-ve-lysye-hazirlik/)
-   -   OKS'de sistem çöktü (https://www.ircforumlari.net/ygs-ve-lysye-hazirlik/35414-oksde-sistem-coktu.html)

UnyE 05 Ağustos 2007 10:46

OKS'de sistem çöktü
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


OKS'de sistem çöktü
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) diploma notlarının yanlış girilmesi üzerine patlak veren skandal, yerleştirme işlemlerinde de yaşandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçlar dün saat 10.00 yerine 17.45'te açıklanabildi.
MEB yetkilileri, sonuçların açıklanmamasının müdürlerin hatasından kaynaklandığını belirterek, 'Okul müdürleri, yanlış notların düzeltilmesi için son tarih olan 28 Temmuz'u aşarak 1 Ağustos'a kadar başvuru yaptı. Yaklaşık 1400 adayın puanı düzeltildi. Puanlar, sistemde düzeltilirken fazla veri girişi nedeniyle bilgisayar programı çalışmadı' dedi.

OKS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için dün sabah MEB'in internet sitesine giren adaylar 'henüz yayında değil' açıklamasıyla karşılaştı. Sonuçların açıklanmamasının ardında da 'zincirleme hatalar' olduğu anlaşıldı.

MEB Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürlüğü, önceki akşam bitirmeyi planladığı OKS yerleştirme sonuçlarını, hatalı notların düzeltilmesi sona ermediği için dün geç saatlere kadar açıklayamadı.

Geçen yıllara göre sınava giren aday sayısının yüzde 50 artması ve tercih sayısının 12'den 20'ye yükselmesi de sistemin yavaşlamasına neden oldu.

Hatalı notlar düzeltilirken MEB, il milli eğitim müdürlerinin de onaylamasını istedi. Ancak, tasdikli düzeltme işlemlerinin bazılarında yanlışlık saptandı. Bu durum, bilgisayar programı üzerinde tekrar tekrar düzeltmelere neden oldu. Düzeltme sonucu 752 adayın sıralaması önemli ölçüde değişti.

Sistemde sürekli düzeltme ve fazla veri girişi nedeniyle, yerleştirme işlemini yapacak bilgisayar programı zamanında çalıştırılamadı. Tüm işlemler bittikten sonra yerleştirme için düğmeye basıldı, ancak program çalışmadı. Bir türlü, arıza tespit edilemedi. Bunun üzerine MEB, bir gecede yeni bir program yazdırdı. Bu yeni sisteme tam olarak güvenilemediği için öğrencilerin tercihleri iki kez kontrol edilerek yerleştirme işlemleri yapıldı. Bunun üzerine Bakan Hüseyin Çelik, yetkililere, 'Sorun neyse kamuoyuna açıklayın, eninde sonunda ortaya çıkıyor' dedi.

MEB yetkilileri şöyle konuştu:
'Müdürler nasıl hata yapıyor anlamıyoruz. 3-4 kere düzeltme isteyen okullar var. Bazıları yazılımı suçluyor, ama aynı programı kullanan 20 binden fazla okul var. Çok azı hata yapıyor. Hata yapanlar da bilgisayardan anlamayanlar, bilmeyenler.'

4 bin 187 boş kontenjan

OKS 1. yerleştirme işlemleri sonucunda, tercih yapan 497 bin 760 öğrenciden 217 bin 364'ü okullara yerleştirildi. Tüm okullarda toplam 4 bin 187 kontenjan boş kaldı. Okullara kayıtlar, 6-15 Ağustos arasında yaptırabilecek.

Milliyet


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk