IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2007, 10:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
OKS'de sistem çöktü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



OKS'de sistem çöktü
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) diploma notlarının yanlış girilmesi üzerine patlak veren skandal, yerleştirme işlemlerinde de yaşandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçlar dün saat 10.00 yerine 17.45'te açıklanabildi.
MEB yetkilileri, sonuçların açıklanmamasının müdürlerin hatasından kaynaklandığını belirterek, 'Okul müdürleri, yanlış notların düzeltilmesi için son tarih olan 28 Temmuz'u aşarak 1 Ağustos'a kadar başvuru yaptı. Yaklaşık 1400 adayın puanı düzeltildi. Puanlar, sistemde düzeltilirken fazla veri girişi nedeniyle bilgisayar programı çalışmadı' dedi.

OKS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için dün sabah MEB'in internet sitesine giren adaylar 'henüz yayında değil' açıklamasıyla karşılaştı. Sonuçların açıklanmamasının ardında da 'zincirleme hatalar' olduğu anlaşıldı.

MEB Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürlüğü, önceki akşam bitirmeyi planladığı OKS yerleştirme sonuçlarını, hatalı notların düzeltilmesi sona ermediği için dün geç saatlere kadar açıklayamadı.

Geçen yıllara göre sınava giren aday sayısının yüzde 50 artması ve tercih sayısının 12'den 20'ye yükselmesi de sistemin yavaşlamasına neden oldu.

Hatalı notlar düzeltilirken MEB, il milli eğitim müdürlerinin de onaylamasını istedi. Ancak, tasdikli düzeltme işlemlerinin bazılarında yanlışlık saptandı. Bu durum, bilgisayar programı üzerinde tekrar tekrar düzeltmelere neden oldu. Düzeltme sonucu 752 adayın sıralaması önemli ölçüde değişti.

Sistemde sürekli düzeltme ve fazla veri girişi nedeniyle, yerleştirme işlemini yapacak bilgisayar programı zamanında çalıştırılamadı. Tüm işlemler bittikten sonra yerleştirme için düğmeye basıldı, ancak program çalışmadı. Bir türlü, arıza tespit edilemedi. Bunun üzerine MEB, bir gecede yeni bir program yazdırdı. Bu yeni sisteme tam olarak güvenilemediği için öğrencilerin tercihleri iki kez kontrol edilerek yerleştirme işlemleri yapıldı. Bunun üzerine Bakan Hüseyin Çelik, yetkililere, 'Sorun neyse kamuoyuna açıklayın, eninde sonunda ortaya çıkıyor' dedi.

MEB yetkilileri şöyle konuştu:
'Müdürler nasıl hata yapıyor anlamıyoruz. 3-4 kere düzeltme isteyen okullar var. Bazıları yazılımı suçluyor, ama aynı programı kullanan 20 binden fazla okul var. Çok azı hata yapıyor. Hata yapanlar da bilgisayardan anlamayanlar, bilmeyenler.'

4 bin 187 boş kontenjan

OKS 1. yerleştirme işlemleri sonucunda, tercih yapan 497 bin 760 öğrenciden 217 bin 364'ü okullara yerleştirildi. Tüm okullarda toplam 4 bin 187 kontenjan boş kaldı. Okullara kayıtlar, 6-15 Ağustos arasında yaptırabilecek.

Milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
coktu, çöktü, oksde, sistem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ŞOK! PSN çöktü! Deep PlayStation 0 03 Ekim 2014 03:49
AVM'nin otoparkı çöktü Violent Haber Arşivi 0 27 Kasım 2013 09:42
Kapıkule çöktü SeckiN Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2013 15:03
Ve MSN çöktü Feronia Ağ, Network ve Networking 0 23 Mart 2010 11:41
Mali sistem çöktü dünya altına hücum etti Angel Haber Arşivi 0 19 Kasım 2008 15:44