IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2010, 13:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS'de iki şüpheli test daha!




Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda Eğitim Bilimleri testinin iptal edilmesinin ardından, sınavda Genel Kültür ve Yetenek testlerinde de kopya çekildiği şüpheleri güçlenmeye başladı.

Skandalı ortaya çıkaran isimlerden olan ve soruların ÖSYM sınav komisyonundan çıktığını söyleyen Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar da, Eğitim Bilimleri dışında matematik, tarih ve coğrafya sorularının sızdığını kaydetti.

Daha önce Cumurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’na da bilgi veren Oktaylar şunları söyledi, "KPSS’de Genel Kültür ve Genel Yetenek’te de sorular sızdırıldı. Ancak Eğitim Bilimleri bölümü kadar organize şekilde dağılmadı. Bölüm bölüm çıkarıldı. En az 4 bin 800 kişinin Eğitim Bilimleri‘nde kopya çektiği zaten tespit edildi. Bana gelen bazı duyumlar var. Bazı öğrencilerim Genel Kültür ve Yenetek’de soruların ilk zamanlarda satıldığını ancak daha sonra da sözlü olarak da dağıldığını söylediler. Çıkan soruları önceden duyanlar var. Soruların sızdırıldığına en iyi örnek de, ikisi de aynı puanı alan Barış ve Burak Şahin kardeşler. İkisinin de sonucu tıpa tıp aynı." SONUÇ TESADÜF

KPSS’de Genel Kültür ve Yetenek testlerinde ikisi de 51-8 ve 44-16 doğru ve yalnış sonucunu çıkaran ve 79.327 puan alan Barış ve Burak Şahin kardeşlerden Burak Şahin kopya iddialarını yalanladı. Her ikisi de Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden 2008 yılında mezun olan ve Jandarma Personel Sınavını kazanan kardeşlerden Burak Şahin, sonucun bir tesadüf olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"Bence KPSS’de kopya çekildi. Ama biz çekmedik. Sonuç bir tesadüf. Trilyonda bir ihtimal bize denk geldi."
Ankara Türközü Şehit Nuri Pamir Lisesi’nde sınava giren 31 yaşındaki işletme mezunu Haydar Yegen, sınavdan önce bir kişinin yanlarına gelerek çıkacak soruları anlattığını ancak daha sonra ise bu kişinin izini kaybettiklerini söylemişti.

İşte o ifadeler, "Sınavdan 1 saat önce okula geldim. Okul önünde beklemeye başladım. Bir tarih öğretmeni ile tanıştım ve sınavda ne çıkar ne çıkmaz kendi aramızda konuşmaya başladık. Daha sonra 180-185 boylarında gözlüklü bir şahıs bize kulak misafiri oldu. Branşını sordum matematik dedi. Konuşmaya devam etti. Tarihçi arkadaşla biz ne desek yok onlar gelmez dedi. Bu sene matematik, Türkçe, tarih kolay ama coğrafya ve anayasa zor dedi. Ben 5-10 senedir dersanede matematik öğretmeniyim dedi. Meteroloji sorusunu sordu. Bizde şimdiye kadar hiç çıkmamış, kitaplarda da yok, imkanı yok çıkmaz dedik. Ama sınavda konu soru olarak çıktı. Zeytin sorusu gelecek dedi, geldi. Karadeniz sorusu gelecek dedi, geldi. Hukuktan, ekonomik işbirliği sorusu ve bir de özel bir kurumun başkanı gelecek dedi geldi. AB Merkez Bankası Başkanı soruldu. Bu kişinin izini sınavdan sonra kaybettik."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iki, kpssde, test, Şüpheli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir şüpheli asker ölümü daha gilgames Haber Arşivi 0 20 Mart 2010 18:35