IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)
  • 3 Post By Pentagram
  • 1 Post By dreamy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2011, 14:21   #1
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2011 ösys ek yerleştirme konusunda dikkat edilesi hususlar




Bilindiği gibi 3-6 Ekim tarihleri arasında ÖSYM Ek Yerleştirme Başvurularını almaya başlayacaktır. Bununla ilişkili olarak yayınlanan Ek Yerleştirme Kılavuzunda öne çıkan maddelerin aşağıda sıralanmştır.

1-) Adayların ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2011 ÖSYS’ye başvurmuş olmaları zorunludur.

2-) Ek yerleştirmeden yararlanmak isteyen adaylar 30 adet tercih bildirebileceklerdir.

3-) Ek yerleştirme işlemlerinde de 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu ve Tercih Kılavuzundaki ilkeler geçerlidir.

4-) Açıköğretimin kontenjansız bölümleri hariç herhangi bir yüksek öğretim programına yerleştirilmiş (kayıt yaptırmış ya da yaptırmamış olması önemli değil) adayların ek yerleştirmeden yararlanması mümkün değildir.

5-) Ek yerleştirmeden ilk yerleştirmede bir yere yerleşmemiş, sınavsız geçişle bir programa yerleşmiş ya da açıköğretimin kontenjansız bölümlerine yerleşmiş adaylar yararlanabilir.

6-) İlk yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına ya da açıköğretimin kontenjanlı bölümlerine yerleşmiş adaylar açıköğretimin kontenjansız bölümlerine yerleşmek için ek yerleştirmeye başvurma hakkına sahiptir.

7-) Ek yerleştirme başvurusunda bulunacak adaylar tercih listelerine yazacakları bölümlerin taban puanına eşit ya da daha yüksek puan almış olmalıdırlar. Tablo 4 ve 3B’den tercih yaparken bu kurala dikkat edilmelidir.

8-) Tablo 3A’dan tercih yapılırken adayların taban puanı dikkate almasına gerek yoktur, istedikleri bölümü tercih edebilirler.

9-) Genel lise mezunları da Tablo 3A’dan tercih yaparken ilk yerleştirmede oluşmuş taban puanlara ve yerleştirme önceliklerine takılmadan tercih yapabilirler; buradaki bilgiler son yerleşen öğrenciye ait bilgilerdir ve adaylara bir fikir vermekten öte bir amaca hizmet etmemektedirler.

10-) Özel yetenekle bir yere yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmeye başvurabilirler.

11-) Sınavsız geçişe başvurmuş, sınava başvurduğu halde girememiş ya da 140 barajının altında kalmış meslek liseliler Tablo 3A’dan kendi alanlarına ait bölümleri tercih edebilirler.

12-) 140 barajını aşmış ancak 180 barajını aşamamış meslek lisesi öğrencileri isterlerse kendi alanlarından isterlerse diğer alanlardan Tablo 3A ve Tablo3B’deki önlisans programları ile Tablo 4’teki açıköğretimin kontenjansız programlarını tercih edebilirler.

13-) Tablo 3A’dan tercih yapan adaylar arasında öncelik sınavsız geçiş hakkı olanlardadır. Onlar yerleştirildikten sonra boş kalan kontenjanlara ilgili puan türündeki üstünlük gözetilerek genel lise ve farklı alanlardaki meslek liseli öğrencilerin yerleştirilmesi yapılacaktır.

14-) Tercihlerini tercih merkezlerinden yaptıran adaylar sadece 3 TL ücret ödeyecekler bunun dışında herhangi bir yere herhangi bir nedenle ücret yatırmayacaklardır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Eylül 2011, 14:30   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 2011 ösys ek yerleştirme konusunda dikkat edilesi hususlar




Bu bilgilendirme iyi oldu. Teşekkürler.. (:

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2011, dikkat, edilesi, hususlar, konusunda, yerleştirme, Ösys


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık