IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2012, 14:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÖSS Sınav Stratejileri




1. Öncelikle, Sınavlara Düzenli Katılın: Unutmayın bu sınavlar temelde sizi ölçmek için değil, çalışma düzeyinizi, derslere ve konulara göre bilgi düzeyinizi ölçmek ve varsa eksiklerinizi görmek için yapılıyor ki, eksikliklerinizi görüp giderebilesiniz. Yine bu sınavlarda sınavın yapısı, kapsamı, süresi, soru tipleri, hangi konudan kaç soru geldiği gibi çok değerli bilgileri uygulayarak öğrenme imkânınız var.

2. Zamanı Son Dakikasına Kadar Kullanın: Sınavı erken terk etmek sınavdan edineceğiniz faydaları edinememek, öğreneceklerinizi öğrenememek anlamına geleceği için süreyi son dakikasına kadar kullanmak önemlidir. Dahası 195 dakika süresince aynı sırada oturup konsantrasyonunuzu yitirmemek bir alışkanlık işi olduğu için, denemelerde bu alışkanlığı edinmelisiniz.

3. Lüzumsuz Yere Sınava Ara Vermeyin, Çıkıp Girmeyin: Lütfen unutmayın: Alışkanlıklarınız huy, huylarınız, kaderiniz olabilir. O halde, lütfen çok çok zorunlu olmadıkça sınavdan çıkmayı düşünmeyin bile. Konsantrasyonunuzu 195 dakika süresince ve 195’inci dakikaya kadar korumayı öğrenin.

4. Turlama Tekniğini Kullanın: Yani ilk turda yapabildiklerinizi yapıp, zorlandığınız soruları geçin. İkinci turda boş bıraktıklarınıza bakın. Böylece bakmadığınız/görmediğiniz hiçbir soru kalmaz; sınavdan sonra ‘Aslında daha yapabileceğim sorular varmış!’ demezsiniz.

5. Soruya Takılmayın, Soruyla İnatlaşmayın: Unutmayın; ÖSS’de katsayılar sorudan soruya değişmiyor, yani aynı test içerisinde yer alan bütün soruların katsayıları aynıdır. Dolayısıyla o inatlaştığınız sorunun getirisi diğerlerinden fazla olmayacak; üstelik o bir soruyu çözmek için harcadığınız zamanda + 5, + 10 soru çözebileceğinizi düşünürseniz sorularla inatlaşmanın, bir soruya takılıp kalmanın ne derece akıl dışı bir iş olduğunu göreceksinizdir.

6. Boş Bıraktığın Soruları Farklı İşaretleyin: İkinci turda hangi sorulara tekrar bakacağınızı kolayca görebilirsiniz.

7. Yanınızdakiyle İlgilenmeyin: Onun size bir yararı olmayacağı gibi, onun daha ilerde olduğunu zannederek moralinizi bozulmasına da yol açabilir.

8. İç Sesiniz Ne Diyor? Sınav anında içinizden bir ses bazen moral bozucu şeyler söyleyebilir. Aklınızdan olumsuz, moral bozucu fikirler geçebilir. Bunu fark ettiğiniz anda (dikkat hatalarının önüne geçebilmek için) otuz saniyelik bir ara verin ve kendinizi/moralinizi toplayıp devam edin.

alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
stratejileri, sınav, Öss


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:16
PP stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:15
PT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:11
Sınav Öncesi Stratejileri (Sunu-Slayt) Pentagram Ödev ve Tezler 0 18 Şubat 2010 15:14
YGS-LYS-KPSS (Ösym sınav takvimi, başvuru tarihleri ve sınav Ücretleri açıklandı) McKruGer YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 21 Ekim 2009 19:19