IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2008, 14:04   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seçme Sınavı İle Öğretmen Alınacak...




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine seçme sınavı ile öğretmen alacak.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan kılavuza göre, MEB'e bağlı fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri öğretmenlerinin atamalarına dair yönetmelik esasları uyarınca sınav düzenlenecek.

Sınav, 28 Haziran Cumartesi günü 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar, kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava girecek.

Sınava başvuracak adaylarda, aylıksız izinler hariç 28 Haziran 2008 tarihine göre 3 yıl hizmeti olması, alanı veya öğrenim durumunun atanacağı eğitim kurumuna uygun olması, alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak ile son üç yıllık sicil notu ortalamasının en az “iyi” derece olması şartları aranıyor.
Sınava başvuracak adaylar, 30 YTL sınav ücretini, 23 Mayıs Cuma gününe kadar bankaya yatırabilecekler.

MERKEZİ SİSTEM SINAVI

Merkezi sistem sınavı; Almanca, beden eğitimi, bilişim teknolojileri, biyoloji, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, fizik, Fransızca, imam hatip lisesi meslek dersleri, imam hatip lisesi meslek lisesi Arapça, İngilizce, kimya, matematik, müzik, öğretmenlik meslek bilgisi dersleri, psikoloji, rehber öğretmen, resim iş/resim/ görsel sanatlar, tarih, Türk dili ve edebiyatı/dil ve anlatım/Türk edebiyatı alanlarında yapılacak.

Sınavı kazanan adaylar, MEB tarafından alanlara göre belirlenenin üzerinde puan alanlar, eğitim kurumlarına bağlı ilgili genel müdürlükçe oluşturulacak sınav komisyonları tarafından mülakata veya uygulama sınavına alınacak.

Sınavda, kurumlarına ve alanların özelliğine göre adaylara, genel kültür bilgisi, Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanma, Milli Eğitim mevzuatı ile alan bilgisi sorulacak.

Sınava başvurular ve atama işlemleri MEB Personel Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.

Merkezi sistemle yapılan sınavın sonuçları, 16 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Bakanlığın internet adresinde ilan edilecek. Mülakat ve uygulama sınavına girecek adayların listesi ise MEB Personel Genel Müdürlüğünce 18 Temmuz 2008'de yayımlanacak.

Alıntı...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alinacak, alınacak, ogretmen, secme, sinavi, sınavı, yle, Öğretmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MSS [Milletvekili Seçme Sınavı] Kan Serbest Kürsü 0 01 Aralık 2008 00:48