IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 00:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YGS öncesi son taktikler




23 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS öncesi öğrencilerin başarıya ulaşabilmeleri için sınav öncesi ve sınav sırasında neler yapabileceklerini Moira Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi uzmanlarından Aile ve Çift Terapisti Şamil Saribaş'a sorduk. Şamil Saribaş, üniversite adaylarını başarıya götürecek taktik ve stratejileri bizim için sıraladı.

İşte yapabilecekleriniz:

UNUTMA BU SADECE BİR SINAV

• Her ne yaşamış ve yaşayacak olursan ol, bu sınavın sonucu neleri belirleyecek olursa olsun. Unutma bu sadece bir sınav.

• Cumartesi artık ders çalışma. Kafana takılanlar varsa göz atabilirsin. Cumartesi'nin keyfini çıkar, rahat ol istediklerini yap ve tabi abartma.

• Akşamdan sınavda yanına alacaklarını hazırla. Sınav giriş belgen ve kimliğin yanında olsun. Kalem, silgi, kalemtıraş, su ve şekeri ÖSYM sana verecek.

• Sınava sabahı kahvaltı için farklılık yapma. Her sabah ne yediysen sınav sabahı da onu ye. Özellikle iyi geçen deneme sınavlarını hatırla o sabahlar ne yediysen benzer bir kahvaltı yapmak iyi gelecektir.

KENDİ PERFORMANSINA ODAKLAN

• Sınav sabahı okul bahçesinde ve sınav anında sınıfta; Türkiye derecesi yapacak öğrenciler de olacak, sınava zorla giren, tek bir soru çözmemiş, girmiş olmak için girenler de, ortalama çalışmış öğrenciler de. Bu nedenle sınav öncesi ve sırasında kimin ne yaptığına, nasıl davranışlar sergilediğine, bölümler arası geçişi senden önce ya da sonra yapmasına takılma, yorumlama. Kendi performansına odaklan.

• Kaygılanırsan kaygını kontrol edebileceğini unutma. Olumlulara odaklanıp, nefes egzersizleri ile sakinleş. Boş ver herkesi. Sen elinden geleni yaptın ve harika bir sınav süreci yaşayacaksın.

• Bugüne kadar en iyi yaptığın denemelerde hangi teknikleri kullandıysan bu sınavda da aynılarını kullan. Şimdi değişiklik yapman doğru değil.

• Zorlandığın soruda şunlar olabilir; bilgi eksikliği, dikkatsizlik, okuma hatası, çok zor/eleyici bir soru ya da o an için anlayamıyor/yorumlayamıyor olabilirsin daha fazla takılmadan boş bırakarak diğer soruya geç.

• Her sorunun standart bir çözüm süresi var; sorularla kavga etme. Normal sürende çözüme yaklaşamadıysan hemen o soruyu işaretleyerek diğer soruya geç.

EN AZ %75'İNİ ZATEN YAPARSIN

• Sorulara önyargılı yaklaşma. Yapabildiklerin zaten belli, önemli olan zorluk derecesi, turlamaya bak, acele etme. Geçen yıl YGS- Matematik sorularının yaklaşık zorluk dereceleri %30 kolay, %30 normal, %30 zor ve %10 çok zor şeklindeydi. Yani %60'lık bir kısmı rahatlıkla yapıp, zor kısmın da en az yarısını yaptığında yaklaşık %75'lik bira başarı zaten gösterebilirsin ve sen zaten daha fazlasını yapabilirsin.

• Alanınla ilgili sorulara öncelik ve ağırlık ver, kalan zamanını diğer alanlara ayır.

• Yanında mutlaka saat olsun ve bölüm geçişlerinde ya da merak ettikçe mutlaka zamanı kontrol et.

• Koyu renkli, altı çizili, olumsuz ifadeli sorularda ayrıca dikkatli ol. Acele etme.

YORULDUĞUNA MOLA VER

• Sınav sırasında hangi bölümde, sınavın kaçıncı dakikasında olursan ol; bunaldığında, dikkatini toparlamakta zorlandığında; bırak kalemi, dik otur, birkaç kez derin nefes al, gerin, omuzlarını kollarını hareket ettir, gözlerini ovuştur ve 30-40 saniyeni alacak bu yenilenme ile sınavına daha iyi bir şekilde devam et.

• Bu arayı ve teknikleri bölüm geçişlerinde de mutlaka uygula.

• 5 cevap şıkkından dördüne yanlış diyerek eleyip üzerini çizemediğin sürece cevabı asla doğrudan işaretleme. Tek tek yanlışla demiyorum, sadece diğerlerinin neden doğru olamayacağını sanki öğretmenin sana anlatıyormuş gibi kendi iç sesinle konuş.

•İki şık arasında kalmak da bir başarıdır ancak emin olmadığın sürece işaretleme yapma. Ya doğru çıkarsa dediğini duyuyorum ve ben de sana yanlış çıkarsa 0,25 doğrunun gereksiz yere çöpe gideceğini ve seni binlerce kişi geri atacak bir hata yapmış olacağını hatırlatıyorum.

KENDİNE GÜVEN

• Bugüne kadar belli bir başarı gösterdin bu sınavda da en az o kadar başarılı olabilirsin, kendine güven ve herhangi bir deneme sınavı rahatlığında soruların etrafında dolaşarak nasıl çözeceğine karar ver.

Şimdi bu önerilerin tümünü okumuş olan sen arkana yaslan ve Pazar günü sabahından itibaren neler yaşayacağının, sınav anının hayalini kur ve istediğin gibi geçecek, harika bir sınav deneyimini zihninde yaşayarak rahatla. Hepinize başarılar diliyorum.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
son, taktikler, ygs, öncesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Silkroad Thief Taktikler KarakıZ Online Oyunlar 1 04 Ağustos 2012 07:10
Özgüven Geliştiren Taktikler Liaaa Kişisel Gelişim 0 07 Nisan 2012 23:58
Kansere Yakalanmamak için Taktikler Dilara Sağlık Köşesi 0 27 Mart 2010 11:14