IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2018, 07:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2018 YKS için "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayında (ÖSYM)




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuruların başlamasının ardından adayların akıllarına takılan soruları yanıtladı. Sınava kimlerin girebileceğinden başvuru kılavuzuna nereden ulaşılabileceğine, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağından YÖK’ün sınavla ilgili açıklamalarından sonra değişiklik olup olmadığına kadar birçok soruya cevap verdi. Ayrıca adaylardan gelecek taleplere göre sıkça sorulan soruların güncelleneceği de belirtildi. İşte adayların YKS ile ilgili merak ettikleri sorular ve cevapları:

YKS için "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı. Buna göre, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunlu olacak. Adaylar, isterlerse YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ve YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) girmek için başvuru yapabilecek. Sınavın sabahki oturumlarında saat 10.00'dan, öğleden sonraki oturumunda ise saat 15.30'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekecek.

Adaylar, sınava giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek. Sınava giriş belgeleri adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sınav merkezi tercihleri alanlarına, adayın adresinde yer alan merkez ile okulunun bulunduğu veya bu merkezlere yakın olarak ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılabilecek. Bunun dışında tercihte bulunulamayacak. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, TYT'de sınav süresinin ilk 100 dakikası, AYT'de sınav süresinin ilk 135 dakikası, YDT'de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve her bir sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmelerine izin verilmeyecek.

TYT puanının, YKS puan türlerinin hesaplanmasındaki katkısı yüzde 40

Adayların, TYT puanının hesaplanabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 ham puan, AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için ise ilgili testlerin her birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekecek. TYT puanının, YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı yüzde 40 oranında olacak.

Geçen yıl ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) ilişkin katsayıları yarıya düşürülecek.

2017-ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adaylar, 2018-YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP'ye uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecek.

Tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik programlarına yerleştirme için başarı sıralaması şartı devam edecek. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarına TYT puanı ile başvurulacak. 2018-YKS'den itibaren özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların TYT puanının en düşük 240 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekecek.

Birden fazla ortaöğretim kurumundan diploması olanlar ile en az bir diploması olup 2017-2018 öğretim yılı içinde bir başka diploma alabilecek durumda olanlar, YKS değerlendirme işlemlerinde kullanılmak üzere bu okullardan birini seçecek. Adayların, bu bilgilerini 26 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden onaylamaları gerekecek.

Geç başvuru gününde oturum ekleme yapılabilecek

1-21 Mart tarihlerinde yapılan başvuruda seçilmiş olan oturumlara geç başvuru gününde ekleme yapılabilecek. Ancak bu tarihlerde yapılan başvuruda seçilmiş olan oturumlar geç başvuru gününde değiştirilemeyecek ve silinemeyecek. Adaylar, sınav merkezi tercihlerini başvuru süresi içinde veya 6-11 Nisan tarihlerinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden kendileri güncelleyebilecek. Bu süre bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamayacak.

"Sıkça Sorulan Sorular", adaylardan gelen talepler doğrultusunda güncellenecek. Adaylar, sınava ilişkin "Sıkça Sorulan Sorular"a ÖSYM'nin "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
internet adresinden ulaşabilecek.

__________________
Bilirsin Sevgilim Bela Okuyamam ben , Allah belanı değil .. İmam selanı versin
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
osym, sıkçasorulansorular, yks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Online Oyunlar 0 04 Aralık 2013 23:48
Kahramanlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Online Oyunlar 0 18 Kasım 2013 08:50
Mamogramla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Zen Sağlık Köşesi 0 18 Mayıs 2013 13:23
Gebelikte Sıkca Sorulan Sorular Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:50
Vitaminler hakkında Bayanların sıkça sorulan soruları ve cevapları Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:39