![]() |
Haluçka Çorbası ( Samsun ) Haluçka Çorbası için Malzemeler 1 Bardak Haşlanmış Nohut 1 Adet Kalçalı But 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ (Tereyağın yanmasını engeller) 2 Yemek Kaşığı Salça Tuz Hamuru İçin 1 Bardak Su Un (Aldığı kadar ilave edilir ve hamur sert olmalıdır.) 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz Haluçka Çorbası Nasıl Yapılır Tavuk bir tencere içerisinde haşlanır. Soğuduktan sonra didiklenir. Derin bir kasede hamurun malzemeleri yoğurulur. Yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır. (Şekli ve boyutu arpa şehriye şeklinde olmalıdır.) Un serpilmiş bir tepsiye hamurlar koyulur. (Yapışmaması için) Unlar hamurdan elenir ve kaynamış tavuk suyuna eklenir. Tüm hamurlar suyun yüzeyine çıktığı zaman tavuk ve nohut eklenir. Ayrı bir tava içerisinde salça yağ ile kavrulur. Kaynayan suya salçada eklendikten sonra 10 dk karıştırılarak pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLInti |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk