IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Ekim 2010, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Basalla (adıyaman)




Malzemeler:
Bir kilogram kemikli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı,
2 su bardağı ince köftelik bulgur,
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:
Bir bardak suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan büyük parçalar koparıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ve eti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
adiyaman, adıyaman, basalla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adıyaman Adı Nereden Gelmiştir, Adıyaman Adını Nereden Almıştır? Violent Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 07 Aralık 2014 20:27
Adıyaman Menzil Camii - Adıyaman Menzil Köyü Camii Resimleri ve Görüntüler.. Sevda Dini Resimler 0 16 Aralık 2011 02:54
Adıyaman Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 17:58
Gölbaşı Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Adıyaman'ın batısında yer alır. Kuzeyinde Mala Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 17:54
Adıyaman, Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:08