![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Balıkesir kaymaklısı Malzemeler: (4 kişilik) 1 kg. un (elenmiş) 300 gram Sütaş tereyağı (eritilmiş) 2 su bardağı Sütaş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 Adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım çay kaşığı tuz 700 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Serbeti icin: 2 kg. tozşeker 7,5 su bardağı su Yapılışı Unun ortasını havuz şeklinde açın.Sütaş Tereyağı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]aş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuzu ilave edip, aynı yönde dairesel hareketlerle una yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparıp, düz ve unlu bir yüzeyde 35-40 cm. çapında ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]valık yufka inceliğinde açın. Açtığınız her bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Kızaran yufkaları iki eşit miktara ayırın. Birinci grubu yufkaların kızaran yüzü üste gelecek şekilde yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kaymağı yayın. Kalan yufkaları da kaymağın üzerine yine kızarmış yüzleri üste gelecek şekilde yerleştirin. Tozşekeri suda karıştırarak eritip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 20 dakika kaynatın. Tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine sıcak şerbeti gezdirip, en az 2 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
balikesir, balıkesir, kaymaklisi, kaymaklısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Targal.av.tr Balıkesir Avukat, Balıkesir Ceza Avukatı, Balıkesir Boşanma Avukatı, Balıkesir İş Avukatı | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 02 Şubat 2023 13:57 |
Balıkesir | AftieL | Marmara Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2014 20:29 |
Balıkesir Ören | efLatun | Marmara Bölgesi | 0 | 27 Aralık 2011 22:25 |
Balıkesir | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:04 |
Balıkesir | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:13 |