IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Ekim 2010, 14:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamsi diblesi (trabzon)




Malzeme: (4 Kişilik)
500 gr iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin. Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.
Lahana yapraklarını ince ince kıyıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le ve maydanozla harmanlayın. Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın.
Tereyağını tavada eritip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı kavurun. Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın. Tencereye karışımın yarısını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin. Kalan karışımı üzerine ilave edin. Onun da üstüne kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] filetoları açarak dizin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çamfıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
diblesi, hamsi, trabzon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamsi Diblesi oneofgirl Yöresel Yemekler 0 23 Ağustos 2013 16:51
Hamsi Diblesi Sır Yemek Tarifleri 0 05 Ekim 2011 15:15
Hamsi dolması (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 14:06
Sebzeli hamsi (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 14:01
Hamsi çitlemesi (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:53